Unge får appetit på livet med FødevareBankens inspirerende madworkshops
- Madfællesskaber, Projekt
Med særlig støtte fra Trygfonden har FødevareBanken i januar 2024 igangsat et toårigt projekt – ’Opskrift på unge fællesskaber’ – hvor unge, gennem kreative madworkshops, inspireres til at engagere sig i madfællesskaber. Målet med projektet er at styrke både trivsel og livsmestring blandt de unge.
Projektet bygger på erfaringer og positive resultater fra FødevareBankens tidligere arbejde med madfællesskaber i almennyttige boligområder, hvor madfællesskaber og fælles måltider har haft en positiv effekt på beboernes sociale relationer og trivsel. Denne succes videreføres nu et projekt målrettet børn og unge.
Projektet tilbyder madworkshops, hvor de unge i samarbejde med en professionel kok lærer at lave mad med overskudsfødevarer. Hver workshop afsluttes med en fællesspisning, hvor de unge i fællesskab nyder den mad, de selv har lavet.
”Vi ved fra tidligere erfaring, at madfællesskaber og det at spise sammen kan være et effektivt redskab til at skabe øget trivsel. Fællesskaber omkring mad er et af de mest inkluderende fællesskaber, man kan skabe, fordi alle er lige og kan bidrage uanset baggrund, social status og madlavningskundskaber.”
- Lea Gry von Cotta-Schønberg, Direktør i FødevareBanken
For at inddrage så mange unge som muligt, lægger projektet vægt på at skabe fleksible fællesskaber, hvor deltagerne kan vælge at deltage i hele workshoppen, dele af den eller blot slutte sig til fællesspisningen. Det skaber tryghed hos de unge og gør det muligt at deltage på en måde, der er tilpasset deres behov.
FødevareBanken har afholdt i alt 8 madinspirationsworkshop i følgende byer:
- Høje Gladsaxe
- Helsinge
- Brøndby
- Nørrebro
Der er planlagt yderligere seks workshops i resten af 2024.
Læs mere om projektet her
Følg med
Andre nyheder
- Donationer, Erhvervspartner
Sammen mod madspild!
- Donationer, Erhvervspartner
FødevareBanken sætter strøm til logistikken
- Donationer, Erhvervspartner