Om
FødevareBanken
Fra madspild til måltider siden 2008
I mere end 15 år har vi sikret måltider til mennesker, der i kortere eller længere perioder af deres liv, mangler ressourcer i hverdagen og har brug for en hjælpende hånd og et nærende måltid.
Hver dag, året rundt, indsamler og distribuerer FødevareBanken overskudsmad, som årligt bliver til mere end 1.300 tons, der omdannes til 3,4 millioner måltider. Bag indsatsen står et stærkt netværk af frivillige og medarbejdere, som med 20 kølebiler dækker hele Danmark og sikrer en stabil logistik, høj service og fødevaresikkerhed. Vi sætter en ære i, at hele processen – fra indsamling og kontrol, til udbringning og levering – foregår effektivt og med stor respekt for vores samarbejdspartnere.
Vores mission
Vores vision
FødevareBanken binder fødevarebranchen og de sociale organisationer sammen. I fællesskab tager vi et ansvar for at nedbringe Danmarks madspild og sikre, at overskudsmad i Danmark, øremærkes til værdiskabende madfællesskaber, hvor nærende måltider tilberedes til mennesker i svære livssituationer.
Vil du være med til at bekæmpe madspild og social ulighed i Danmark?
FødevareBanken skaber resultater
FødevareBankens store netværk af frivillige leverer årligt mere end 1.300 tons overskudsmad til vores modtagerorganisationer. Det bliver til 3.4 millioner måltider og sparer samfundet for 1.090 tons CO2.
174
Fødevaredonorer
1.300 tons
Overskudsmad
Vi indsamler og omfordeler årligt mere end 1.300 tons overskudsmad fra vores store netværk af fødevaredonorer.
210
Frivillige
413
Modtagerorganisationer
Vi leverer overskudmad til et netværk af i alt 413 sociale modtagerorganisationer fordelt i hele Danmark.
Mød vores bestyrelse
- Bestyrelse
Flemming Nør-Pedersen
Forperson
Direktør i Landbrug & Fødevarer
- Bestyrelse
Helle Müller Petersen
Menigt medlem
CEO Palsgaard & Board member
- Bestyrelse
Thomas M. Andersen
Menigt medlem
Organisationschef, Røde Kors Hovedstaden
- Bestyrelse
Fie Hansen-Hoeck
Menigt medlem
Direktør og stifter af Producters Food Consulting
- Bestyrelse
Leif Nielsen
Menigt medlem
Branchedirektør i DI Fødevarer
- Bestyrelse
Erik Skals
Medlem for de frivillige i Aarhus
- Bestyrelse
Henrik Holt Larsen
Medlem for de frivillige i København
Professor Emeritus, Human Resource Management (HRM), CBS.
- Bestyrelse
Niels Christian Nielsen
Medlem for de frivillige i Kolding
Fhv. Key Account Manager i sundhedssektoren
- Bestyrelse
Helle Rosendahl
Medarbejderrepræsentant
Driftskoordinator Kolding
- Bestyrelse
Line Aagaard
Menigt Medlem
Director, Head of Sustainable Food Systems, Food Folk, McDonalds Nordic
- Bestyrelse
Mette Schacht Færch
Menigt Medlem
Vice President for Categories, Marketing & Innovation, Danish Crown