Om
Fødevare­Banken

FødevareBanken omdanner madspildets udfordringer til måltidets muligheder. Vi mindsker madspild og øger social lighed ved at bringe fødevarebranchen og de sociale organisationer sammen. På den måde sikrer vi, at overskudsmad bliver til nærende måltider i værdiskabende fællesskaber til gavn for mennesker i svære livssituationer.
Om-fødevarebanken-stop-madspild
vores historie

Fra madspild til måltider siden 2008

Siden vores grundlæggelse i 2008 har FødevareBanken kæmpet for et Danmark med mindre madspild og social ulighed. Sammen med fødevarebranchen og de sociale organisationer, tager vi i fællesskab et samfundsansvar, der skaber et stærkere og mere bæredygtigt fødevaresystem.

I mere end 15 år har vi sikret måltider til mennesker, der i kortere eller længere perioder af deres liv, mangler ressourcer i hverdagen og har brug for en hjælpende hånd og et nærende måltid.

Hver dag, året rundt, indsamler og distribuerer FødevareBanken overskudsmad, som årligt bliver til mere end 1.300 tons, der omdannes til 3,4 millioner måltider. Bag indsatsen står et stærkt netværk af frivillige og medarbejdere, som med 20 kølebiler dækker hele Danmark og sikrer en stabil logistik, høj service og fødevaresikkerhed. Vi sætter en ære i, at hele processen – fra indsamling og kontrol, til udbringning og levering – foregår effektivt og med stor respekt for vores samarbejdspartnere.

Den mad, vi indsamler, er overskud fra fødevareindustrien, som ville være gået til spilde, selvom maden intet fejler. Madspild med mening findes ikke, og mad, som er produceret til mennesker, skal spises af mennesker. Derfor går FødevareBanken i front for at omdanne madspild til social omsorg gennem en landsdækkende indsats, som bidrager til at øge den sociale, økonomiske og grønne bæredygtighed og omstilling.
FødevareBanken reducerer madspild og øger social lighed i samarbejde med sociale organisationer og nærende madfællesskaber.

FødevareBanken binder fødevarebranchen og de sociale organisationer sammen. I fællesskab tager vi et ansvar for at nedbringe Danmarks madspild og sikre, at overskudsmad i Danmark, øremærkes til værdiskabende madfællesskaber, hvor nærende måltider tilberedes til mennesker i svære livssituationer.

Vil du være med til at bekæmpe madspild og social ulighed i Danmark?

Afspil video om Fødevarebanken-på-45-sekunder
vores arbejde i tal

Fødevare­Banken skaber resultater

FødevareBankens store netværk af frivillige leverer årligt mere end 1.300 tons overskudsmad til vores modtagerorganisationer. Det bliver til 3.4 millioner måltider og sparer samfundet for 1.090 tons CO2.

174

Fødevaredonorer
De friske råvarer, som vi leverer til vores modtagerorganisationer, er donationer fra et stort netværk af i alt 174 fødevaredonorer.

1.300 tons

Overskudsmad

Vi indsamler og omfordeler årligt mere end 1.300 tons overskudsmad fra vores store netværk af fødevaredonorer.

210

Frivillige
FødevareBankens store netværk af mere end 200 frivillige sørger for, at fødevareproducenternes donationer omfordeles til vores mange modtagerorganisationer.

413

Modtager­organisationer

Vi leverer overskudmad til et netværk af i alt 413 sociale modtagerorganisationer fordelt i hele Danmark.

FødevareBankens bestyrelse

Mød vores bestyrelse

Medarbejder
Flemming Nør-Pedersen

Forperson

Direktør i Landbrug & Fødevarer

Medarbejder
Helle Müller Petersen

Menigt medlem

CEO Palsgaard & Board member

Medarbejder
Thomas M. Andersen

Menigt medlem

Organisationschef, Røde Kors Hovedstaden

Medarbejder
Fie Hansen-Hoeck

Menigt medlem

Direktør og stifter af Producters Food Consulting

Medarbejder
Leif Nielsen

Menigt medlem

Branchedirektør i DI Fødevarer

Medarbejder
Erik Skals

Medlem for de frivillige i Aarhus

Medarbejder
Henrik Holt Larsen

Medlem for de frivillige i København

Professor Emeritus, Human Resource Management (HRM), CBS.

Medarbejder
Niels Christian Nielsen

Medlem for de frivillige i Kolding

Fhv. Key Account Manager i sundhedssektoren

Medarbejder
Helle Rosendahl

Medarbejderrepræsentant

Driftskoordinator Kolding

Medarbejder
Line Aagaard

Menigt Medlem

Director, Head of Sustainable Food Systems, Food Folk, McDonalds Nordic

Medarbejder
Mette Schacht Færch

Menigt Medlem

Vice President for Categories, Marketing & Innovation, Danish Crown

vores arbejde i tal

Her finder du de seneste rapporter om og af Fødevare­Banken.