Fødevare­Bankens modtagere

Det er altafgørende for FødevareBanken, at overskudsmad bliver til måltider for de mennesker, der har allermest brug for det. Vi leverer overskudsmad til sociale organisationer i hele Danmark, som serverer nærende måltider for voksne, unge og børn i svære livssituationer. Kontakt os, hvis din organisation ønsker at indgå i fællesskabet og modtage overskudsmad fra FødevareBanken.

Hvem kan modtage mad fra FødevareBanken?

FødevareBanken tilgodeser organisationer som væresteder, varmestuer, krisecentre, børnehjem, bosteder og lignende, som serverer nærende måltider til mennesker, som i kortere eller længere perioder af deres liv kan have brug for økonomisk hjælp til mad.
Sammen med vores modtagerorganisationer imødekommer vi et stigende behov for de sociale organisationers indsats, som sikrer, at flere mennesker har adgang til den mad, de har brug for.
Fødevarebanken-modtagere
Hvilken mad kan vi modtage?
FødevareBanken er Danmarks største madspildsorganisation, og fødevaresikkerhed er vigtigt for os. Det er en kerneværdi for os, at alle mennesker, uanset deres livssituation, skal have adgang til mad og måltider af høj kvalitet.
Vi arbejder udelukkende med friske overskudsfødevarer. Det betyder, at intet af den mad, vi håndterer, er gået over sidste holdbarhedsdato. Der er mange årsager til, at friske fødevarer frasorteres og ender som overskudsmad, der ikke kan sælges, og derfor doneres til FødevareBanken.
kontaktperson brøndby
Vår Christine Thim Hansen
Driftskoordinator

telefon: +45 60 11 16 32

kontaktperson kolding
Helle Rosendahl
Driftskoordinator
telefon: +45 60 11 16 82
kontaktperson Aarhus
Lotte Kejser
Driftskoordinator

telefon: +45 60 11 16 23

Frasortering
af fødevarer

partnere mod madspild

Hvad betyder maden for modtagerne?

Der er mange årsager til, at mennesker befinder sig i livssituationer, hvor måltidshjælp er nødvendig i hverdagen. FødevareBanken leverer gratis mad til de sociale organisationers måltidsindsatser. Vores modtagere er mangfoldige men værdsætter alle maden fra FødevareBanken, som er afgørende for deres indsats.
Kontakt os hvis din organisation også vil modtage overskudsmad fra FødevareBanken.

Vil I modtage overskudsmad?

Kontakt en af vores driftskoordinatorer.

ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål til at modtage mad fra FødevareBanken?

FødevareBanken uddeler gratis mad til vores modtagersteder.

Som modtager betaler du et halvårligt logistikgebyr på 6.000 kr. Gebyret dækker omkostninger forbundet med sikker opbevaring og levering, af de overskudsfødevarer I modtager. Det sikrer også, at I får leveret overskudsmaden på faste tidspunkter hver uge året rundt (med undtagelse af helligdage og mellem jul og nytår)

Gebyret er det samme for alle modtagere, uanset størrelsen på modtagerstedet og mængden af mad, der leveres.
Vi tilbyder et varieret sortiment af fødevarer. Da vores sortiment er baseret på overskudsvarer fra fødevareindustrien, kan vi ikke garantere specifikke varer.
Den mad, som FødevareBanken leverer, er overskudsmad fra supermarkeder, producenter og andre fødevarevirksomheder. Det er typisk fødevarer, som ikke kan sælge pga. etikette- emballagefejl eller lignende. I stedet for at smide maden ud, donerer virksomhederne overskudsmaden til FødevareBanken.
FødevareBanken står for logistik og fordeling af den gratis overskudsmad til vores modtagersteder, som er sociale organisationer, der giver en håndsrækning og et nærende måltid til mennesker i svære livssituationer. Det er ikke muligt for privatpersoner at afhente gratis mad direkte hos FødevareBanken.