FødevareBankens modtagere
- Modtagere
- Fødevaredonationer
Hvem kan modtage mad fra FødevareBanken?
Hvilken mad kan vi modtage?
Vår Christine Thim Hansen
telefon: +45 60 11 16 32
Helle Rosendahl
Lotte Kejser
telefon: +45 60 11 16 23
Frasortering
af fødevarer
Beskadiget emballage
Æsker med bøjede hjørner, dåser, der har fået en ridse og andre kosmetiske fejl kan gøre det vanskeligt at sælge varerne. Men indholdet smager stadig godt!
Holdbarhed
Hvis en banan er lidt brun eller en fødevare er tæt på udløbsdato, kan varerne være svære at sælge, selvom smagen stadig er i top og varerne ikke er for gamle.
Etiketfejl
En trykfejl kan gøre syltetøj til syltemøj, eller få det til at se ud som om en pose med ris eller pasta udløber i 2020, selvom produktet først udløber i 2024.
Kvalitetsfejl
Små ubetydelige fejl, kan gøre, at et produkt ikke lever op til den lovede kvalitet. Det kan være små afvigelser i fx farven, andelen af ingredienser eller vægt.
Politik
Ved fx handelsblokader kan varer ikke sendes til det marked, som det er produceret til. Varer produceret til det ramte marked kan ikke sælges herhjemme.
Overproduktion
Sommetider er efterspørgslen på varen er mindre, end producenten har estimeret i produktionen. Derfor har man flere varer, end butikkerne kan nå at sælge.
Sæson
Når vejret skifter til kulde og regn, kan det være svært at sælge koldskål. På samme måde sælger pebernødder bedst op til jul – og ikke i januar.
Vareprøver
Vareprøver er fødevarer, der er bestilt, fordi et supermarked vil skifte et produkt ud og derfor skal teste et nyt. Kun få vareprøver bliver brugt, resten doneres til FødevareBanken.
Hvad betyder maden for modtagerne?
“Det betyder meget for os at modtage mad fra FødevareBanken, fordi det giver os mulighed for at give børn og unge en god og varieret kost hver dag. Det er sjovt og lærerigt, når vi får gode råvarer, som vi ellers ikke ville have købt. Det giver ofte anledning til en snak om, at vi bidrager til at minimere det store madspild, vi har i Danmark. Det vigtigste for os er, at maden er med til at samle os.”
“At få mad fra Fødevarebanken er altid spændende, fordi man aldrig ved, hvad man får. Det betyder, at vi kan bruge vores kreative evner til at sammensætte en helt ny salat eller pifte en traditionel ret op. Når vi serverer maden hver tirsdag, er det forventningsfulde borgere, der står klar og venter!”
Har du spørgsmål til at modtage mad fra FødevareBanken?
Hvad koster det at modtage mad fra FødevareBanken?
Som modtager betaler du et halvårligt logistikgebyr på 6.000 kr. Gebyret dækker omkostninger forbundet med sikker opbevaring og levering, af de overskudsfødevarer I modtager. Det sikrer også, at I får leveret overskudsmaden på faste tidspunkter hver uge året rundt (med undtagelse af helligdage og mellem jul og nytår)