FødevareBankens fødevaredonorer

Som fødevaredonor til FødevareBanken bliver din virksomhed en del af et fællesskab, der sikrer levering af overskudsmad til mere end 400 modtagerorganisationer i hele Danmark, som bruger maden til måltider serveret til børn, unge og voksne i svære livssituationer. Vi sørger for det praktiske og omfordeler overskudsmad fra landbrug, fødevareproducenter og grossister med effektiv logistik og høj fødevaresikkerhed.

FødevareBankens-fødevaredonorer

Har I fødevarer i overskud?

Har I friske fødevarer som ikke kan sælges pga. emballagefejl, udgåede sæsonvarer eller lignende? Hos FødevareBanken hjælper vi jer med at undgå madspild ved at forbinde jeres overskudsvarer med et stigende behov for et nærende måltid. Vi sikrer, at intet går til spilde – kort sagt omdanner vi jeres overskudsvarer til måltider i stedet for madspild.

FødevareBanken har indsamlet og omfordelt overskudsmad siden 2010. Med mere end 15 års erfaring garanterer vi en sikker, stabil og professionel håndtering af fødevarebranchens overskudsmad, så jeres klimaaftryk mindskes, og både I og modtagerorganisationerne er sikret effektiv logistik og høj fødevaresikkerhed.

Hvem modtager vores fødevaredonationer?
Det er altafgørende for FødevareBanken, at ingen mad går til spilde, og at fødevarer bliver til måltider for de mennesker, der har allermest brug for det. Vi leverer udelukkende til sociale organisationers måltidsindsatser, hvor jeres fødevaredonationer er afgørende for den daglige drift og indsats – f.eks. væresteder, varmestuer, krisecentre, børnehjem og morgenmadsklubber på folkeskoler i udsatte områder. Det er vores modtagerorganisationer, der bruger fødevarerne og tilbereder måltider til deres brugere.
kontaktperson
Zaza Friberg

Fødevarekoordinator og Projektleder, Opskrift på unge fællesskaber

telefon: +45 60 11 16 48

kontaktperson
John Køppler
National Logistik- og Fødevarechef
telefon: +45 60 11 16 31

Fødevaredonorer

FødevareBanken hjælper fødevareproducenter til at undgå madspild og reducere CO2-udledning gennem donation af overskudsmad. Vi tilbyder en effektiv og bæredygtig partnerskabsmodel, hvor overskudsmaden omfordeles i en værdikæde, der bygger på tætte og tillidsfulde samarbejder mellem alle involverede aktører.
  • Ledere og medarbejdere kan få et unikt indblik i vores drift gennem donation af en arbejdsdag, hvor der deltages i modtagelse, pakning og distribution af overskudsfødevarer. Vi kalder det ’Corporate Volunteering’.
  • Med et netværk af mere end 170 fødevaredonorer sikrer vi en stabil og sikker fødevareindsats. I 2023 blev 1.370 tons overskudsfødevarer omdannet til mere end 3,4 millioner måltider.
  • Vi bidrager med værdifulde data til vores fødevaredonorers ESG- og årsrapporter. De konkrete resultater af vores fælles indsats styrker partnerskabet og fremmer internt engagement i bæredygtighed i virksomheden.
partnere mod madspild

Det siger vores fødevaredonorer

FødevareBankens fødevaredonorer er grossister, detailvirksomheder og producenter inden for alle fødevarekategorier. Nogle fødevaredonorer hjælper os udelukkende gennem donationer af fødevarer, mens andre fødevaredonorer også yder økonomisk støtte til drift eller fungerer som erhvervspartner på målrettede projekter.
Fødevaredonorer-stopper-madspild
fødevaredonation
Madspild-i-tal
projekt i fokus

Morgenmadsklubber: En god start på dagen for alle skolebørn

Siden 2013 har FødevareBanken i samarbejde med Kelloggs’ etableret morgenmadsklubber på skoler i Danmark. Projektet imødekommer et stigende behov, hvor op mod 30% af danske skolebørn kommer i skole uden morgenmad i maven. Morgenmadsklubberne tilbyder morgenmad til børnene, som styrker børnenes trivsel og indlæringsevne.
ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål til donation af fødevarer?

Det er ikke besværligt at donere overskudsmad til FødevareBanken. Faktisk er det nemt og ubesværet.

Det kan tage et par gange at etablere en god rutine, men vi finder hurtigt rytmen sammen, så jeres overskudsmad kan blive til måltider i stedet for madspild.

FødevareBanken modtager som udgangspunkt de fleste typer af overskudsfødevarer, men laver specifikke aftaler i forbindelse med den enkelte levering. Der kan være særlige forhold, der gør sig gældende ift. mængder, holdbarhed osv., men vi vil altid gerne høre fra jer, hvis I har overskud, som I ønsker at donere.

Den danske momslovgivning er skruet sammen, så det giver bedst mening, at jeres donation teknisk set er et salg – til et symbolsk beløb. Det kan fx være 1 kr. hvortil der så kommer 0,25 kr. i moms.

Læs mere her på SKATs hjemmeside under Udlevering af overskudsfødevarer mm.

Vi kan desværre ikke tage imod allerede tilberedt mad.
Vi tager gerne imod alle slags overskudsprodukter, som er i original emballage f.eks. i forbindelse med lukning af køkken eller ferie/sæson lukning. FødevareBanken modtager overskudsprodukter fra fødevareproducenter og virksomheder i original emballage.

Som udgangspunkt leveres de donerede produkter til et af vores lagre i hhv. Aarhus, Kolding & Brøndby.
Vi modtager alt fra kasser til pallevis af varer, da vores lagre har stor kapacitet.
I nogle tilfælde er det muligt, at vi i FødevareBanken, afhenter mindre mængder overskudsfødevarer i egne kølebiler – kontakt John Køppler for at få mere af vide.

Ja. 

FødevareBanken modtager overskudsprodukter – herunder kølevarer – fra fødevareproducenter og virksomheder i original emballage.

Ja.

 

FødevareBanken modtager overskudsprodukter – herunder frostvarer – fra fødevareproducenter og virksomheder i original emballage.

Ja

 

FødevareBanken modtager overskudsprodukter – herunder tørvarer og kolonialvarer – fra fødevareproducenter og virksomheder i original emballage.