FødevareBankens projekter
- Partnerskaber
- Sociale indsatser
FødevareBanken driver målrettede projekter som både kvalificerer vores indsats og udvikler samt afsøger nye metoder til at engagere og styrke trivslen hos FødevareBankens modtagergrupper. Projekterne drives med støtte fra FødevareBankens fondspartnere.
projekt
Morgenmadsklubber
FødevareBanken har i et tæt samarbejde med Kellogg’s etableret morgenmadsklubber på 25 skoler, i områder hvor mange skolebørn ikke har fået morgenmad, når de møder i skole.
projekt
Madfællesskaber
Projektet 'Madfællesskaber med Mening' har omdannet 132.360 tons overskudsmad til 330.900 nærende fællesmåltider, som har forbedret trivsel og sammenhængskraft blandt beboerne.
projekt
Opskrift på unge fællesskaber
Gennem madworkshops inspireres unge til at engagere sig i nye madfællesskaber. Projektet løber over to år, og målet er at fremme trivsel og livsmestring gennem kreativ madlavning tilberedt med overskudsfødevarer.
projekt
Madinspirationsworkshops
FødevareBanken tilbyder madinspirationsworkshops, hvor bæredygtighed, socialt ansvar og madglæde går hånd i hånd. Projektet henvender sig til almennyttige boligområder, hvor stigende fødevarepriser og stramme budgetter skaber udfordringer for beboerne.