FødevareBankens projekter

FødevareBanken driver målrettede projekter som både kvalificerer vores indsats og udvikler samt afsøger nye metoder til at engagere og styrke trivslen hos FødevareBankens modtagergrupper. Projekterne drives med støtte fra FødevareBankens fondspartnere. 

FødevareBankens-fødevaredonorer
fødevarebanken-morgenmadsklubber
projekt

Morgenmadsklubber

FødevareBanken har i et tæt samarbejde med Kellogg’s etableret morgenmadsklubber på 25 skoler, i områder hvor mange skolebørn ikke har fået morgenmad, når de møder i skole.
projekt

Madfællesskaber

Projektet 'Madfællesskaber med Mening' har omdannet 132.360 tons overskudsmad til 330.900 nærende fællesmåltider, som har forbedret trivsel og sammenhængskraft blandt beboerne.
Fødevarebankens-projekter-Madfællesskaber
Unge-madfællesskaber
projekt

Opskrift på unge fællesskaber

Gennem madworkshops inspireres unge til at engagere sig i nye madfællesskaber. Projektet løber over to år, og målet er at fremme trivsel og livsmestring gennem kreativ madlavning tilberedt med overskudsfødevarer.
projekt

Madinspirations­workshops

FødevareBanken tilbyder madinspirationsworkshops, hvor bæredygtighed, socialt ansvar og madglæde går hånd i hånd. Projektet henvender sig til almennyttige boligområder, hvor stigende fødevarepriser og stramme budgetter skaber udfordringer for beboerne.
Kreativ madlavning med overskudsmad