Bliv frivillig i FødevareBanken
Vil du indgå i et spændende fællesskab og samtidig gøre en stor forskel i dit lokalsamfund for mennesker i svære livssituationer og bidrage til at mindske madspild? Som frivillig i FødevareBanken gør du en forskel fra første dag. Vi leder efter engagerede og passionerede mennesker, som vil hjælpe med at sikre, at fødevarebranchens overskudsmad når ud til sociale organisationer og de mennesker, der har allermest brug for det.
FødevareBankens arbejde
FødevareBanken er en nonprofitorganisation, som hver dag arbejder for at øge social lighed og mindske madspild i Danmark. Siden 2010 har vi taget imod overskudsmad fra fødevareproducenter, detailhandlen og andre fødevareleverandører. Vi distribuerer maden videre til velgørenhedsorganisationer, krisecentre, herberger og andre sociale institutioner.
Sådan gør vores frivillige en forskel
Vil du være en del af FødevareBankens fantastiske team af frivillige? Vi søger frivillige, som vil donere nogle timer om ugen til at arbejde hos os. Er du motiveret og passioneret for at gøre en positiv forskel både socialt og for klimaet? Kontakt os i dag, hvis du vil høre mere og har lyst til at finde ud af, om FødevareBanken er noget for dig
Hvorfor skal du blive frivillig hos os?
Som frivillig har du mulighed for at se med egne øjne, hvordan vores arbejde gør en forskel for vores modtagere, fordi du deltager direkte i arbejdet med at omfordele fødevaredonationer.
Hverdagen i FødevareBanken
Vil du være med til at bekæmpe madspild og social ulighed i Danmark?
Det siger FødevareBankens frivillige
“Jeg glæder mig hver dag til at møde ind til en vagt som frivillig i FødevareBanken. Det giver mening at uddele mad til mennesker i svære livssituationer. Vi kan virkelig mærke glæden hos de forskellige væresteder, når vi kommer ud med varerne.
Jeg kan lide tanken om frivillighed og er også frivillig som aktivitetsven i Kolding Kommune. Jeg læste en artikel om FødevareBanken i avisen og synes, det lød spændende – og det er det også!”
FødevareBankens frivillige skaber resultater
FødevareBankens store netværk af frivillige leverer årligt mere end 1.300 tons overskudsmad til vores modtagerorganisationer. Det bliver til 3.4 millioner måltider og sparer samfundet for 1.090 tons CO2.
21
kølebiler
210
frivillige
FødevareBanken har et stort netværk af mere end 200 frivillige. Vores frivillige er FødevareBankens helte, som udgør en nødvendig og uundværlig del af vores indsats.
1.300
tons overskudsmad
Vores frivillige kører årligt ud med mere end 1.300 tons overskudsmad, som bliver til mere end 3.4 millioner måltider hos vores modtagersteder.
84
måltider i timen
Har du spørgsmål til arbejdet som frivillig i FødevareBanken?
Hvad er frivilligt arbejde?
Frivilligt arbejde er en indsats, hvor enkeltpersoner frivilligt afsætter tid og ressourcer til at hjælpe andre uden at modtage betaling. En frivillig indsats i FødevareBanken giver adgang til sociale fællesskaber og et dedikeret netværk, som arbejder for social og miljømæssig bæredygtighed. Mange af vores frivillige oplever, at det skaber en meningsfyldt hverdag at blive en del af et fællesskab, som gør noget godt for andre.
Hvad laver man som frivillig i FødevareBanken?
Hvor meget må jeg arbejde som frivillig?
Hvor meget du må arbejde som frivillig afhænger af, hvilke offentlige ydelser du modtager.
Dagpengemodtagere: Du må du udføre frivilligt, ulønnet arbejde i en frivillig organisation i op til 10 timer om ugen uden at blive trukket i ydelse.
Efterlønsmodtagere: Du må udføre frivilligt arbejde i op til 15 timer om ugen uden at blive trukket i ydelse.
Modtagere af fleksydelse og ledighedsydelse: Du kan udføre frivilligt, ulønnet arbejde uden begrænsning.