Bliv frivillig i Fødevare­Banken

Vil du indgå i et spændende fællesskab og samtidig gøre en stor forskel i dit lokalsamfund for mennesker i svære livssituationer og bidrage til at mindske madspild? Som frivillig i FødevareBanken gør du en forskel fra første dag. Vi leder efter engagerede og passionerede mennesker, som vil hjælpe med at sikre, at fødevarebranchens overskudsmad når ud til sociale organisationer og de mennesker, der har allermest brug for det.

Fødevarebanken-bliv-frivillig
vores arbejde

Fødevare­Bankens arbejde

FødevareBankens-arbejde

FødevareBanken er en nonprofitorganisation, som hver dag arbejder for at øge social lighed og mindske madspild i Danmark. Siden 2010 har vi taget imod overskudsmad fra fødevareproducenter, detailhandlen og andre fødevareleverandører. Vi distribuerer maden videre til velgørenhedsorganisationer, krisecentre, herberger og andre sociale institutioner.

Sådan gør vores frivillige en forskel
Vi opererer fra vores lagre i Brøndby, Kolding og Aarhus, hvor du som frivillig deltager direkte i arbejdet med at indsamle, håndtere og uddele overskudsmad til organisationer og mennesker, som er afhængige af FødevareBankens donationer.

Vil du være en del af FødevareBankens fantastiske team af frivillige? Vi søger frivillige, som vil donere nogle timer om ugen til at arbejde hos os. Er du motiveret og passioneret for at gøre en positiv forskel både socialt og for klimaet? Kontakt os i dag, hvis du vil høre mere og har lyst til at finde ud af, om FødevareBanken er noget for dig

Hvorfor skal du blive frivillig hos os?

FødevareBankens arbejde er er båret af frivillige. Som frivillig udfylder du en nødvendig og uundværlig funktion i vores indsats, og vi er stolte af, at mere end 200 mennesker har lyst til at tage del i fællesskabet og hjælpe os med at gøre en forskel.

Hverdagen i FødevareBanken

Som frivillig i FødevareBanken kan du deltage i arbejdet med at omfordele fødevaredonationer som chauffør eller assistent på en af vores ruter. Du kan også blive lagermedhjælper på vores lager i Aarhus. En vagt som frivillig i FødevareBanken varer 4 – 5 timer.
Afspil video om Frivillig-fødevarebanken

Vil du være med til at bekæmpe madspild og social ulighed i Danmark?

frivillighed med formål

Det siger FødevareBankens frivillige

FødevareBankens mere end 200 frivillige udgør et helt særligt fællesskab med en fælles mission: at sikre at god mad ikke går til spilde, men i stedet ender på bordet hos dem, der har brug for det. Vi er stolte af, at så mange mennesker finder værdi i at bruge sin tid som frivillig i FødevareBanken.
vores arbejde i tal

FødevareBankens frivillige skaber resultater

FødevareBankens store netværk af frivillige leverer årligt mere end 1.300 tons overskudsmad til vores modtagerorganisationer. Det bliver til 3.4 millioner måltider og sparer samfundet for 1.090 tons CO2.

21

kølebiler
FødevareBankens frivillige sikrer høj fødevaresikkerhed og friske fødevarer, når de hver dag, ved hjælp af 21 kølebiler, indsamler og omfordeler overskudsmad.

210

frivillige

FødevareBanken har et stort netværk af mere end 200 frivillige. Vores frivillige er FødevareBankens helte, som udgør en nødvendig og uundværlig del af vores indsats.

1.300

tons overskudsmad

Vores frivillige kører årligt ud med mere end 1.300 tons overskudsmad, som bliver til mere end 3.4 millioner måltider hos vores modtagersteder.

84

måltider i timen
En frivillig i FødevareBanken er i gennemsnit med til at indsamle 33,7 kg. overskudsmad per frivilligtime, svarende til 84 måltider.
ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål til arbejdet som frivillig i FødevareBanken?

Frivilligt arbejde er en indsats, hvor enkeltpersoner frivilligt afsætter tid og ressourcer til at hjælpe andre uden at modtage betaling. En frivillig indsats i FødevareBanken giver adgang til sociale fællesskaber og et dedikeret netværk, som arbejder for social og miljømæssig bæredygtighed. Mange af vores frivillige oplever, at det skaber en meningsfyldt hverdag at blive en del af et fællesskab, som gør noget godt for andre.

En frivillig indsats i FødevareBanken giver adgang til sociale fællesskaber og et dedikeret netværk, som arbejder for social og miljømæssig bæredygtighed. Mange af vores frivillige oplever, at det skaber en meningsfyldt hverdag at blive en del af et fællesskab, som gør noget godt for andre.
Som chauffør eller assistent starter din vagt med at du, sammen med din makker, pakker en kølebil med overskudsfødevarer fra vores donorer. Derefter kører I afsted for at fordele de gode råvarer til vores modtagerorganisationer, som fx herberger, væresteder og krisecentre. Du bliver altid godt modtaget af værestedernes køkkenpersonale, som værdsætter din indsats. Af og til venter der en god kop kaffe eller endda et stykke kage og en god snak.

Hvor meget du må arbejde som frivillig afhænger af, hvilke offentlige ydelser du modtager.

Dagpengemodtagere: Du må du udføre frivilligt, ulønnet arbejde i en frivillig organisation i op til 10 timer om ugen uden at blive trukket i ydelse.

Efterlønsmodtagere: Du må udføre frivilligt arbejde i op til 15 timer om ugen uden at blive trukket i ydelse.

Modtagere af fleksydelse og ledighedsydelse: Du kan udføre frivilligt, ulønnet arbejde uden begrænsning.

Du kan læse mere om reglerne for offentlig ydelse og frivilligt arbejder på denne side: