Millionstøtte skal udbygge og inspirere madfællesskaber
- Madfællesskaber
”Folk er vildt glade for madfællesskaberne, og de gør en kæmpe forskel for en masse beboere, som pludselig lærer deres naboer at kende og får smagt på nogle nye ting,”
- Nina Bundgaard Holck, projektleder på Madfællesskaber Med Mening.
”Udover at nyde fællesskabet kan vi se, at beboerne gerne vil have tips til, hvordan de bruger alt, hvad de har i køleskabet og i det hele taget få inspiration til god mad på et udfordret budget. Derfor skaber vi nu nogle forløb, hvor folk lærer endnu mere om madspild og hvordan de kan være kreative i et køkken for at spare på ressourcerne,”
- Nina Bundgaard Holck, projektleder på Madfællesskaber Med Mening.
Inspiration til at få brugt alt i køleskabet
Det er særligt brugbart netop nu, fortæller FødevareBankens direktør Lea Gry von Cotta Schønberg:
”I de seneste år med stigende priser på fødevarer, inflation og corona-epidemi er levevilkårene blevet markant mere udfordrende for en gruppe, der i forvejen lever på små budgetter”
- Lea Gry von Cotta Schønberg, direktør i FødevareBankens
”Og så er der bare noget helt særligt ved de fællesskaber, der opstår, når man spiser sammen. Derfor er madfællesskaber i almene boligområder så givende på mange forskellige områder, og det vil vi gerne understøtte endnu mere ved at vise beboerne at god mad ikke behøver at være hverken dyrt eller svært"
- Nina Bundgaard Holck, projektleder på Madfællesskaber Med Mening
FødevareBanken får millionstøtte til at udbygge madfællesskaber i lokale boligområder over hele landet
- Projektet er en udbygning af Madfællesskaber med Mening og løber over en treårig periode indtil september 2026.
- 35 udvalgte lokale madfællesskaber i almennyttige boligområder over hele landet vil få tilbudt inspirerende madworkshops med undervisning i at lave nærende og kreative måltider med overskudsmadvarer på budget.
- Projektet har fået 2,6 mio. kr. i støtte fra Gudbjörg og Ejnar Honorés Fond og 1,8 mio. kr. i støtte fra Lauritzen Fonden.
- Støtten går også til en opgradering af FødevareBankens datasystem, så organisationen kan benytte sig af de nye digitaliseringsmuligheder, der kan optimere arbejdet med overskudsvarer.
- Som en del af projektet er der ansat en fødevarekoordinator, der skal invitere nye fødevaredonorer ind i et samarbejde med FødevareBanken. Koordinatoren skal også styrke partnerskabet med eksisterende fødevaredonorer, så mad ikke ender som affald, men kan være til glæde og gavn for alle FødevareBankens modtagere.
Andre nyheder
- Donationer, Erhvervspartner
Sammen mod madspild!
- Donationer, Erhvervspartner
FødevareBanken sætter strøm til logistikken
- Madfællesskaber, Projekt