Madspildsbattle 2025: Unge forvandlede madspild til mesterværker
- Events

Kan man lave et gastronomisk mesterværk af overskudsmad på bare to timer?
Spørger du de godt 30 engagerede unge, som deltog til FødevareBankens Madspildsbattle i lørdags er svaret et klart og rungende – JA
I lørdags, den 26. april 2025, forvandlede Spor 10, i Jernbanebyen i Københavns Sydhavn, sig til en kreativ scene for madglæde, fællesskab og bæredygtig upcycling af overskudsmad, da en vellykket Madspildsbattle løb af stablen.
Gennem kreativ konkurrence lærte de unge deltagere at bruge overskudsmad til at tilberede sunde, nærende måltider. Deltagerne blev bedømt på kreativ brug af råvarer, håndværk, smag og samarbejde i køkkenet.
Samarbejde, fællesskab og kreativitet
Godt 30 engagerede unge deltog til Madspildsbattle. Alle hold gik med stor seriøsitet til opgaven: at forvandle overskudsmad til velsmagende mesterværker. Humøret var højt hele dagen igennem – også da de unge fik besked på, at der skulle laves 36 anretninger, så det fremmødte publikum kunne smage med og stemme om publikumsprisen.

"Jeg troede jeg ville være vildt presset når konkurrencen begyndte, men det har været totalt hyggeligt og afslappet. Det har været virkeligt godt"
- Ung deltager til Madspildsbattle
"Vi synes det har fungeret rigtigt godt og særligt samarbejdet. Der har været en vild energi i dag og selvom vi ikke har nået at snakke så meget med de andre, så har alle virket søde og et godt fællesskab. Vi klappede ad hinanden når vi vandt de forskellige priser og ekstra meget af dem, hvor vi vidste at det var vigtigt for dem at vinde en pris"
- Deltagende hold af unge til Madspildsbattle
Mad med mening
Madspildsbattle er et vigtigt initiativ i FødevareBankens arbejde med unge. Ambitionen er at skabe en generation af unge, der tænker bæredygtigt og tager ejerskab på et vigtigt fællesskab gennem madlavning og ansvarligt forbrug – en egenskab som er særlig vigtig at styrke hos de unge, der deltager i Madspildsbattle.
”Når unge lærer at gøre lidt til meget – og skabe næringsrige måltider ud af overskudsmad – kan det løfte både sundhed og livskvalitet. Det handler om at engagere unge i bæredygtighed og styrke deres handlekraft gennem madlavning. Det gøres bedst ved at give dem en god oplevelse - og det er vi glade for at vi lykkedes med til vores allerførste Madspildsbattle".
- Lea Gry von Cotta-Schønberg, Direktør i FødevareBanken
Et bæredygtigt samarbejde
MadspildsBattle er et samarbejde mellem FødevareBanken, Idrætsprojektet og Stenodiabetes. Formålet er at sætte fokus på bæredygtighed, fællesskab og ansvarligt forbrug gennem madlavning.
Om Steno Diabetes Center Copenhagen
Steno Diabetes Center Copenhagen er et offentligt hospital i Region Hovedstaden etableret i samarbejde med Novo Nordisk Fonden, som beskæftiger sig med behandling, forebyggelse, forskning og uddannelse inden for diabetes og relaterede områder. Steno Diabetes Copenhagen har i mere end ti år med succes arbejdet for at højne sundheden blandt borgere i udsatte boligområder i København.
Om Idrætsprojektet
Idrætsprojektet er en tværfaglig og selvstyrende organisation, der arbejder for at gøre en forskel for unge i udsatte positioner. I Idrætsprojektets folkekøkken i Korsgadehallen, er de unge ansat i lommepengejobs og deres job består i at lave velsmagende måltider, samt stå for det gode værtskab. De unge hverves via tæt samarbejde med den boligsociale helhedsplan på Nørrebro – Nørrebrobyggerne.
Støttet af Københavns Kommune
Madspildsbattle er støttet af Københavns Kommunes Mad- og måltidssstrategi.
København Kommunes Mad- og Måltidsstrategi sætter en ny og ambitiøs retning for, hvordan mad
og måltider med høj kulinarisk kvalitet bidrager til en sundere og mere klimaansvarlig by for alle københavnere.
Andre nyheder
- Donationer
FødevareBanken indgår partnerskab med Billie Eilish, hendes fans og Support+Feed
- Erhvervspartner
FødevareBanken og Netto inviterer til påskefrokost
- Erhvervspartner