FødevareBanken udvider til Nordjylland
- Donationer, Erhvervspartner
Onsdag den 16. oktober 2024 bliver Nordjylland en vigtig del af FødevareBankens landsdækkende indsats. Sociale organisationer i regionen får mulighed for at modtage frisk overskudsmad fra 174 lokale og nationale fødevareproducenter. Målet er at levere 425.000 måltider årligt til regionens udsatte borgere. Udvidelsen muliggøres gennem generøs støtte fra OAK Foundation Denmark og Socialstyrelsen.
Flere sociale organisationer og madfællesskaber i regionen får med FødevareBankens udvidelse til Nordjylland mulighed for at modtage frisk overskudsmad fra fødevareindustrien – mad, som ellers ville være gået til spilde. Med økonomisk støtte fra OAK Foundation Denmark og Socialstyrelsen lancerer FødevareBanken en ny og stærk infrastruktur, der sikrer en stabil levering, så regionens udsatte borgere, der benytter de sociale organisationers måltidsindsatser i Nordjylland, får adgang til flere nærende og gratis måltider. En indsats, der gør en stor forskel for mange mennesker i en økonomisk trængt hverdag.
”Støtten fra OAK Foundation Denmark og Socialstyrelsen er grunden til, at vi nu udvider vores indsats til også at dække Nordjylland. Det er en vigtig milepæl for FødevareBanken, da vi dermed bliver aktive i hele landet. Vores ambition med udvidelsen er ikke kun at levere overskudsmad til sociale organisationer, men også at inspirere og motivere regionens fødevareproducenter til at tage del i indsatsen, så lokalt produceret overskudsmad kan komme videre lokalt til de mennesker i Nordjylland, der har allermest brug for det”.
- Lea Gry von Cotta-Schønberg, Direktør i FødevareBanken
En betydningsfuld milepæl for madspildsindsatsen i Danmark
FødevareBanken forventer, at udvidelsen vil resultere i 425.000 flere måltider årligt, baseret på en estimeret indsamling og fordeling af 170 tons overskudsmad. Organisationen opfordrer til dialog og er klar til at etablere nye samarbejder med butikker og fødevarevirksomheder i hele regionen, hvilket vil styrke kapaciteten. Derfor er et tæt samarbejde med Nordjyllands erhvervsliv vigtig, f.eks. med støtte af den logistiske infrastruktur og for at øge kendskabet, der er nødvendig for at fremme det lokale engagement i kampen mod madspild.
Andre nyheder
- Donationer, Erhvervspartner
Sammen mod madspild!
- Donationer, Erhvervspartner
FødevareBanken sætter strøm til logistikken
- Madfællesskaber, Projekt