FødevareBankens nødberedskab
til socialt udsatte

Frivillig i FødevareBanken

FødevareBanken har mere end 222 frivillige i hele landet. De frivilliges indsats er fuldstændig essentiel for FødevareBankens arbejde.

FødevareBankens frivillige henter og bringer hver dag mere end 3,5 tons mad. Vores frivillige er meget dedikerede og er med til at sikre at vi kan bringe mad ud til dem der har mest brug for det.

Nedenfor kan du læse mere om at arbejde som frivillig i FødevareBanken.

Hvilke opgaver kan du få

Chauffør eller assistent

Som chauffør eller assistent er det din opgave at levere mad til værestederne. Du bliver altid modtaget godt af værestedernes køkkenpersonale og af og til venter der en god kop kaffe eller endda et stykke kage og en god snak.
Hvis du ønsker at være chauffør, behøver du blot almindeligt kørekort. Turene tager ca. 4-5 timer og du skal være indstillet på, at der er fysisk arbejde og nogle løft involveret.

Praktiske opgaver

Der er mange små praktiske opgaver, der skal varetages i FødevareBanken. Det kan blandt andet være at vaske bilerne eller at hjælpe med at registrere fødevarerne på lageret.

Sekretariat og administration

I FødevareBankens sekretariat er der mange løbende administrative opgaver. Det kan blandt andet være databehandling, kommunikationsopgaver eller planlægning af sociale aktiviteter for frivillige. FødevareBankens sekretariat ligger i København, og det er kun her man kan udføre disse opgaver.

Formidler

FødevareBanken har et foredragskorps bestående af dygtige frivillige. De træder til når andre organisationer, klubber, skoler eller grupper ønsker et foredrag om FødevareBankens arbejde. Du skal kende til FødevareBankens daglige drift for at kunne holde foredrag, det forventes derfor at du indgår som frivillig i driften før du kan blive en del af foredragskorpset. Du skal desuden have mod til at tale foran store grupper af mennesker.

Hvad siger de frivillige

Lena Due, frivillig i Kolding

Jeg kan lide tanken om frivillighed og er også frivillig som aktivitetsven i Kolding Kommune. Jeg læste en artikel om FødevareBanken i avisen og synes det lød spændende og det er det også. Det giver mening af udbyde disse madvarer til socialt udsatte. Jeg kan mærke den glæde, der er på de forskellige væresteder, hvor de får varerne. Jeg glæder mig hver dag til at møde ind til en vagt.

Arne Pedersen, frivillig i Aarhus

Jeg har været frivillig i Fødevarebanken i tre år. Primært fordi det er et utrolig godt projekt, som mindsker madspild og fordeler en masse fødevarer hos mennesker, der har et behov. Jeg træffer spændende mennesker og får brugt min fysik. Når jeg møder om morgenen, glæder jeg mig over at møde dedikerede kolleger og især over, at Fødevarebanken i den grad er velorganiseret og veldrevet. Vi spilder hverken maden eller tiden.

Mogens Toft-Hansen, frivillig i København

Samværet med de andre frivillige og de ansatte på kontoret og lageret er vigtigt for mig. Der er en dejlig stemning, og der er gode og sjove samtaler i bilerne, når vi kører ud. Mødet med personalet og brugerne af de steder vi leverer mad til er altid positivt og livsbekræftende, men også en øjenåbner for, at der er så mange, der har brug for værestederne og den billige mad.

Vil du være frivillig?

Har vi fanget din interesse og har du lyst til at være frivillig? Så er næste skridt at skrive til en af vores tre driftsassistenter i henholdsvis Kolding, København eller Aarhus. Herefter kommer du til en samtale, hvor vi lærer hinanden bedre at kende.

Helle Rosendahl

Driftsassistent Kolding
hr@foedevarebanken.dk

Sarah Vejlgaard

Driftsassistent København
sv@foedevarebanken.dk

Titti Berge

Driftsassistent Aarhus
tmb@foedevarebanken.dk

Regler for frivilligt arbejde

Er du dagpengemodtager kan du udføre frivilligt, ulønnet arbejde i en frivillig organisation 10 timer om ugen uden fradrag i ydelsen, mens du som efterlønsmodtagere kan udføre frivilligt arbejdet 15 timer om ugen uden fradrag i ydelsen.

Modtagere af fleksydelse (efterlønslignende ordning for personer i fleksjobordningen) kan udføre frivilligt, ulønnet arbejde uden begrænsning. Det samme gælder for modtagere af ledighedsydelse (ydelse til ledige i fleksjobordningen).