FødevareBanken søger lige nu frivillige i Aarhus-området til at hjælpe med at pakke og bringe fødevarer ud til vores modtagerorganisationer.

I FødevareBanken arbejder vi hver dag mod madfattigdom og madspild i Danmark. Vores mange frivillige hjælper os hver dag med at pakke og bringe overskudsfødevarer ud til de 365 modtagerorganisationer, vi samarbejder med – uden dem kunne vi ikke løfte opgaven.

Lige nu søger vi frivillige i vores afdeling i Aarhus, som har lyst til at hjælpe til på lageret eller med at bringe fødevarer ud. Som chauffør eller assisent starter din vagt med at du, sammen med din makker, pakker en kølebil med overskudsfødevarer fra vores donorer. Derefter kører I afsted for at fordele varerne til vores modtagerorganisationer, som bl.a. er herberger, væresteder og krisecentre.

Blandt vores faste frivillige er 71-årige Grethe, som var sundhedsplejerske i Aarhus, indtil hun gik på pension for fire år siden. Nu har hun været frivillig i FødevareBanken i tre år, og hun fortæller, at hun altid er glad, når hun kommer hjem efter en vagt.

“Vi bliver mødt af så mange fantastisk søde og positive mennesker ude hos organisationerne, og det giver mig noget, at jeg er med til at gøre en forskel for andre mennesker. Det er både sjovt, hyggeligt og givende arbejde,” forklarer hun.

Grethes faste makker Jens Erik har været frivillig i knap fem år. Han er også meget positiv, når han skal forklare, hvorfor han er frivillig i FødevareBanken.

“Det er verdens bedste frivilligjob,” siger han og uddyber:

“Det er en kæmpe tilfredsstillelse at kunne gøre en forskel på hver eneste vagt. Jeg har aldrig haft et bedre og tilnærmelsesvist så tilfredsstillende job. Man går glad hjem og glæder sig til at tage af sted på næste tur,” lyder det.

En vagt som chauffør eller assistent tager typisk mellem 3-5 timer, og de fleste frivillige har mindst én fast vagt om ugen. Som frivillig har man mulighed for at tage de vagter, man har lyst til og mulighed for – og man kan selv byde ind på de dage, der passer.

Både Jens Erik og Grethe sender en klar anbefaling til andre aarhusianere, som overvejer at blive frivillige.

“Der er et godt kollegialt samvær og arbejdsklima mellem ansatte og frivillige, de frivillige indbyrdes og ikke mindst i forholdet til modtagerrepræsentanterne. Der er 100 procent engagement hele vejen rundt,” siger Jens Erik, og Grethe stemmer I:

“Jeg vil klart anbefale folk at blive frivillig. Der er altid god stemning i FødevareBanken. Man møder altid søde, positive mennesker, som er engageret, og som synes det er sjovt,” siger hun.