Jyske Bank og FødevareBanken afholdte i forbindelse med ”Danmark Spiser Sammen” to arrangementer med fokus på verdensmål, madspild og bæredygtige investeringer.

Danmark Spiser Sammen er et initiativ, organiseret af Folkebevægelsen mod Ensomhed, hvor store og små spisearrangementer over hele landet skal fremme mødet mellem mennesker, der normalt ikke mødes, og invitere til samvær og fællesskab.

Jyske Bank og FødevareBanken afholdt fællesspisningsarrangementer i hhv. Odense og Hillerød, hvor kvinder med interesse i bæredygtige investeringer blev inviteret til middag baseret på overskudsmad og dertil en snak om madspild og madfattigdom.

“Sammen udvikler vi hele tiden på, hvordan vi kan kombinere vores viden til at gøre verden lidt bedre og grønnere”
– Lea Gry von Cotta-Schønberg, direktør i FødevareBanken

Middagene blev afholdt i lokale Jyske Bank-afdelinger, hvor kokke fra to af FødevareBankens modtagersteder – Café Finns Paraply i Esbjerg og Kirkens Korshærs Byarbejde på Christianshavn – tryllede overskudsmad om til lækre menuer til aftenernes gæster med eksempler på, hvordan man kan være kreativ med overskudsmad. Derudover fortalte de om arbejdet med at lave mad til socialt udsatte, og hvor stort et problem madfattigdom er i dagens Danmark.

”Det var interessant og ikke mindst lærerigt at deltage i arrangementet. Både for mig som privatperson og i forbindelse med mit virke som bankrådgiver, men bestemt også for kvinderne, der deltog. Jeg har udelukkende fået positive tilbagemeldinger: ny viden, god mad og så det lidt utraditionelle partnerskab mellem Jyske Bank og FødevareBanken. Samlet set gav det anledning til mange spændende snakke”, fortæller Janet Rahn-Nielsen, bankrådgiver i Hillerød.

Sammen om at skabe en grønnere verden
Partnerskabet med Jyske Bank er et af FødevareBankens ældste, og derfor kan man også finde deres logo på bl.a. de poloer og jakker, som vores seje frivillige kører rundt med.

”Vi er stolt af vores gode partnerskab med Jyske Bank. Sammen udvikler vi hele tiden på, hvordan vi kan kombinere vores viden til at gøre verden lidt bedre og grønnere. Derfor gav det god mening at kombinere overskudsmad og bæredygtige investeringer til arrangementet,” fortæller direktør i FødevareBanken Lea Gry von Cotta-Schønberg.

Aftenen startede med “rundtur” i en af FødevareBankens kølebiler til en snak om, hvilke overskudsvarer, vi plejer at modtage. Til middagen holdt Lea Gry von Cotta-Schønberg et oplæg om overskudsmad, frivillighed og FødevareBankens arbejde. Derefter var der oplæg fra Jyske Banks rådgivere om bl.a. verdensmål, bæredygtig investering og øget krav til virksomheder om en ansvarlig opførsel på parametre som miljømæssige og sociale forhold samt god selskabsledelse (ESG).

Læs mere om FødevareBankens erhvervspartnerskaber