NYT fra FødevareBanken

Madspildsmåneden fejres med en #madspildsstafet

Madspildsmåneden fejres med en #madspildsstafet

Traditionen tro lancerer vi igen i år i september måned FødevareBankens Madspildsmåned. I år har vi søsat et nyt initiativ; en #madspildsstafet frem mod den internationale madspildsdag 29. september. Stafetten går på skift til forskellige profiler og aktører, som...

Sundere skolebørn gennem morgenmadsprojekt i Odsherred

Sundere skolebørn gennem morgenmadsprojekt i Odsherred

Uden mad og drikke dur helte - og skolebørn - ikke. Derfor er vi glad efor, at 5 af Odsherred Kommunes folkeskoler går med i nyt partnerskab om skolemad til eleverne i samarbejde med Fødevarebanken og Steno Diabetes Center Sjælland. Det er Sundhedsafdelingen i...

Tak for et fantastisk Folkemøde 2022

Tak for et fantastisk Folkemøde 2022

Vi er tilbage på kontoret efter nogle begivenhedsrige dage i Allinge med netværk, inspiration, debatter og indsamling af overskudsmad. Det har været en stor og ret fantastisk oplevelse at være officiel Madspildspartner på Folkemødet. Folkemødet gav os en unik mulighed...

Bliv praktikant i FødevareBanken!

Bliv praktikant i FødevareBanken!

  Brænder du for at gøre en forskel? Og drømmer du om at lære mere om kommunikation i NGO-branchen? Så bliv praktikant hos FødevareBanken! Som kommunikationspraktikant hos FødevareBanken får du praktisk erfaring med kommunikation, pressehåndtering og...

To banker bekæmper madspild og madfattigdom sammen

To banker bekæmper madspild og madfattigdom sammen

Jyske Bank og FødevareBanken afholdte i forbindelse med ”Danmark Spiser Sammen” to arrangementer med fokus på verdensmål, madspild og bæredygtige investeringer. Danmark Spiser Sammen er et initiativ, organiseret af Folkebevægelsen mod Ensomhed, hvor store og små...

814.000 tons madspild

814.000 tons madspild

814.000 tons spiselige fødevarer - direkte ned i skraldespanden. Det er realiteten, når vi snakker om madspild i Danmark, viser en ny rapport fra Miljøstyrelsen. FødevareBanken skal være med til at reducere det danske madspild med 50% inden 2030. Det er første gang,...

Studentermedhjælper til kommunikation i FødevareBanken

Studentermedhjælper til kommunikation i FødevareBanken

Vil du være med til at sikre, at madspild bliver til måltider for socialt udsatte? Ansøgningsfrist er 9. maj 2021. FødevareBanken er en NGO, der arbejder med madspild og madfattigdom i Danmark. Vi modtager overskudsmad fra fødevareproducenter og grossister og kører...

Påskekort fra FødevareBanken

Påskekort fra FødevareBanken

Påskekortet bliver sendt til din email. Så kan du enten printe det derhjemme eller sende det videre digitalt. Gæt hvem der gør madspild til måltider? Støt FødevareBaken ved at købe årets påskekort og send det til én, du holder af. FødevareBanken deler frisk...

Vagtskifte på direktørposten i FødevareBanken

Vagtskifte på direktørposten i FødevareBanken

Billedtekst: Nuværende direktør for FødevareBanken Karen-Inger Thorsen (tv) i selskab med den kommende direktør Lea Gry von Cotta-Schønberg (th). Lea Gry von Cotta-Schønberg, nuværende leder af Frivilligcenter Halsnæs og direktør i konsulenthuset Kontingens, overtager...

Årets mandelgave er 25 måltider til socialt udsatte

Årets mandelgave er 25 måltider til socialt udsatte

Lad årets mandelgave gøre en forskel for dem, der har særligt brug for det! Din donation på 100 kr. svarer til 25 måltider til socialt udsatte i Danmark. Beviset for donationen bliver sendt til din email – lige til at printe og pakke ind som årets mandelgave,...

Håndtering af COVID-19 smitte

Håndtering af COVID-19 smitte

En frivillig i Kolding blev torsdag den 15. oktober testet positiv for COVID-19. De interne retningslinjer blev straks sat i værk, og alle involveret er blevet testet - ingen andre er smittet. “I denne krisetid er det særligt vigtigt, at vi fortsætter med at levere...

Mad og fællesskaber med mening

Mad og fællesskaber med mening

Der er ingen tvivl om, at coronakrisen har begrænset den sociale samvær og givetvis ført til større isolation for nogle mennesker. Således også i boligområdet Karlemoseparken, hvor en del mennesker formentlig har været isoleret i deres lejligheder, vurderer beboeren...

Støtte kan gives på mange måder

Støtte kan gives på mange måder

FødevareBanken er som mange ved en frivillig forening. Vi arbejder hver dag for at mindske madspild og madfattigdom. Det er en kæmpe opgave – en opgave som vi ikke kunne udføre så godt, hvis ikke vi havde vores sponsorer, der hjælper og støtter os. Der er nemlig mange...

Sådan samarbejdede vi med FødevareBanken

Dette blogindlæg er skrevet af Júliá, Arnar, Sophie & Alberte og vi er studerende på Multimediedesign på KEA. Som en gruppe multimediedesigner-studerende, fik vi i forbindelse med vores eksamen,...

Donationer der gør nytte

Donationer der gør nytte

To nye kølebiler, to nye ruter med en række nye glade modtagere og frivillige chauffører – mange af dem i begyndelsen af tilværelsen som pensionister – der får et nyt arbejdsfællesskab og et godt formål at arbejde for hos FødevareBanken. Det er resultatet af de...

Too Good To Go

Too Good To Go

Ingen bryder sig om at se god mad gå til spilde. Men virkeligheden er, at madspild sker regelmæssigt i alle virksomheder og husholdninger. Dét problem indså fem iværksættere, da de en aften så, at god mad fra en buffet blev kasseret, da restauranten lukkede. De fem...