NYT fra FødevareBanken

Håndtering af COVID-19 smitte

Håndtering af COVID-19 smitte

En frivillig i Kolding blev torsdag den 15. oktober testet positiv for COVID-19. De interne retningslinjer blev straks sat i værk, og alle involveret er blevet testet - ingen andre er smittet. “I denne krisetid er det særligt vigtigt, at vi fortsætter med at levere...

Mad og fællesskaber med mening

Mad og fællesskaber med mening

Der er ingen tvivl om, at coronakrisen har begrænset den sociale samvær og givetvis ført til større isolation for nogle mennesker. Således også i boligområdet Karlemoseparken, hvor en del mennesker formentlig har været isoleret i deres lejligheder, vurderer beboeren...

Støtte kan gives på mange måder

Støtte kan gives på mange måder

FødevareBanken er som mange ved en frivillig forening. Vi arbejder hver dag for at mindske madspild og madfattigdom. Det er en kæmpe opgave – en opgave som vi ikke kunne udføre så godt, hvis ikke vi havde vores sponsorer, der hjælper og støtter os. Der er nemlig mange...

Sådan samarbejdede vi med FødevareBanken

Dette blogindlæg er skrevet af Júliá, Arnar, Sophie & Alberte og vi er studerende på Multimediedesign på KEA. Som en gruppe multimediedesigner-studerende, fik vi i forbindelse med vores eksamen,...

Donationer der gør nytte

Donationer der gør nytte

To nye kølebiler, to nye ruter med en række nye glade modtagere og frivillige chauffører – mange af dem i begyndelsen af tilværelsen som pensionister – der får et nyt arbejdsfællesskab og et godt formål at arbejde for hos FødevareBanken. Det er resultatet af de...

Madfællesskaber skyder op overalt i Karlemoseparken i Køge

Madfællesskaber skyder op overalt i Karlemoseparken i Køge

Med støtte fra Nordea-fonden har FødevareBanken i partnerskab med Boligselskabet Sjælland udviklet projektet Madfællesskaber Med Mening. Formålet er at opdyrke madfællesskaber med overskudsmad fra FødevareBanken i tre almennyttige boligområder. I Karlemoseparken i...

Too Good To Go

Too Good To Go

Ingen bryder sig om at se god mad gå til spilde. Men virkeligheden er, at madspild sker regelmæssigt i alle virksomheder og husholdninger. Dét problem indså fem iværksættere, da de en aften så, at god mad fra en buffet blev kasseret, da restauranten lukkede. De fem...

FødevareBanken kommer til Holbæk

FødevareBanken kommer til Holbæk

Fredag den 24. januar starter FødevareBankens nye rute i Holbæk med fire stop: Kirkens Korshær Klostercaféen, Holbæk Krisecenter Medusa samt de almene boligområder i Tølløse og Ladegårdsparken i Holbæk. Det mest spændende ved denne tur er, at FødevareBanken nu får de...

Non-food i FødevareBanken

Non-food i FødevareBanken

FødevareBanken har siden oktober 2019 været på hjulene med pilotprojektet Det Rene Overskud, hvor vi kører ud med nonfoodvarer som shampoo, creme og vaskepulver til nogle af de bo- og væresteder i Københavns Kommune, hvor vi også leverer mad. Projektet er et...

Tidlig julegave til FødevareBanken

Tidlig julegave til FødevareBanken

Kaffe er noget af det, man dårligst kan undvære ude på de bo- og væresteder, varmestuer og herberger, hvor de mest socialt udsatte i det danske samfund kommer dagligt. Derfor har det været en kilde til frustration, at moms- og afgiftsreglerne har gjort det svært for...

Kommunikationsmedarbejder til FødevareBanken

Kommunikationsmedarbejder til FødevareBanken

Fra madspild til måltid – om FødevareBanken FødevareBanken har siden 2009 arbejdet for at give udsatte medborgere adgang til flere, bedre og mere varierede måltider, og samtidig reducere omfanget af madspild. En stor donation fra VELUX FONDEN i 2013 gjorde det muligt...

Mad Skal Spises

Mad Skal Spises

Mad Skal Spises er en app der er udviklet i samarbejde mellem FødevareBanken og Netto. App’en viser dig hvor i dit område der er nedsatte varer på grund af kort holdbarhed. Det er butikker som Netto, Bilka, Føtex og en masse andre. Find app’en i App Store eller Google...

Bønnehummus fra Lærkehøj

Bønnehummus fra Lærkehøj

FødevareBanken har fået en stor donation Black Eyed Beans fra Bonduelle. Det er fantastisk, for bønner kan man bruge til mange ting. Her får I kokken Henriks opskrift på en lækker bønnehumus som han har delt på i FødevareBankens Madunivers. Maduniverset er en...

Jul med FødevareBanken og Netto

Jul med FødevareBanken og Netto

Traditionen tro sørger FødevareBanken og Netto for at dele ekstra meget overskudsmad ud i julen. Det gør vi for at sikre at så mange mennesker som muligt får mulighed for at få et nærende julemålid. Vores fælles mål er at sikre 500.000 måltider til de mennesker, der...

Pink Passion juice

Pink Passion juice

Efter at have haft fornøjelsen af at servere friskpresset juice for mange tusinde mennesker, er det min erfaring, at denne juice bare går rent ind hos alle - trods den betragtelige mængde grøntsager. Den indeholder alt, hvad der skal til for at juice dit liv op....

Bodybuilder Juice

Bodybuilder Juice

Der er ikke meget, jeg hellere vil byde min krop efter hård træning, end ingredienserne i denne juice. Fælles for dem alle er, at de er super basiske og derfor hjælper med til at neutralisere syre i kroppen, f.eks. efter hård træning. Sundhedsmæssigt er denne...

Sunny Side Up Juice

Sunny Side Up Juice

Gulerødder har vi næsten altid i køleskabet og de kan rent faktisk holde sig rigtigt længe. Men når de at blevet lidt for kedelige til at spise rå, kan du faktisk stadig juice dem. Denne opskrift af en lækkerbisken indeholder store mængder betacaroten som stammer fra...

Antallet af morgenmadsklubber sætter rekord

Antallet af morgenmadsklubber sætter rekord

FødevareBanken har nu 29 morgenmadsklubber, og alene i år er der kommet 7 nye måltidsklubber til. Den positive udvikling er sket gennem et tæt samarbejde mellem FødevareBanken og Kellogg. På 29 skoler i Danmark leverer FødevareBanken nu morgenmad. Det er typisk børn...