Vil I gerne modtage mad fra FødevareBanken?

Siden 2008 har FødevareBanken modtaget frisk overskudsmad fra producenter, landbrug og grossister og leverer det til organisationer, derfra fordeles varerne til socialt udsatte.

Er I en social organisation og vil I modtage mad, kan I kontakte en af vores tre afdelinger. Vi står altid til rådighed for spørgsmål og en god snak.

Sjælland

Sarah Vejlgaard

Sarah Vejlgaard

Driftskoordinator Brøndby

sv@foedevarebanken.dk
+45 60 11 16 32

Sydjylland

Helle Rosendahl

Helle Rosendahl

Driftskoordinator Kolding

hr@foedevarebanken.dk
+45 60 11 16 82

Midtjylland

Lotte Kejser

Lotte Kejser

Driftskoordinator Aarhus

lk@foedevarebanken.dk
+45 60 11 16 23

Hvem kan modtage mad fra FødevareBanken?

FødevareBanken leverer udelukkende mad til sociale organisationer. Det er organisationerne, der laver maden til måltider for deres brugere.

Vi leverer blandt andet til væresteder, varmestuer, krisecentre, sommerlejre for udsatte børn og unge, julemærkehjem og morgenmadsklubber på folkeskoler i socialt udsatte områder. 

Det er altafgørende at maden fra FødevareBanken bliver til måltider for de mennesker, der har allermest brug for det.

Vi tilbyder et varieret sortiment af varer. Da vores sortiment er baseret på overskudsvarer, kan vi dog ikke garantere bestemte varer.

Serverer jeres organisation mad for socialt udsatte? Og ønsker I at modtage fødevarer fra FødevareBanken? Så er I altid velkommen til at kontakte os.

Hvilken mad arbejder vi med?

FødevareBanken arbejder kun med friske overskudsfødevarer. Det betyder, at intet af den mad vi håndterer, er gået over sidste holdbarhedsdato.

Vi forbinder fødevareproducenternes overskud med behovet for et nærende måltid mad for udsatte i Danmark. Der er mange grunde til, at FødevareBanken får doneret den friske overskudsmad fra de mange fødevarevirksomheder.

Herunder kan du se de forskellige årsager til at friske fødevarer ikke kan sælges, og derfor bliver doneret til FødevareBanken 👇

beskadiget emballage

Æsker med bøjede hjørner, dåser, der har fået en ridse og andre kosmetiske fejl gør det vanskeligt at sælge varerne. Men indholdet smager stadig godt!

holdbarhed

Hvis bananen er lidt brun eller mælken udløber i morgen, så kan den være svær at sælge. Men den er ikke for gammel og smager fint. FødevareBanken uddeler aldrig mad, der har overskredet sidste salgsdato.

ETIKETfejl

En trykfejl kan gøre syltetøj til syltemøj ekker få det til at ligne, at en pose med ris udløber i 2020, selvom det rigtige tal er 2023.

KVALITEtsfejl

Produktet lever ikke op til den lovede kvalitet. Det kan være små afvigelser i f.eks. farven, andelen af ingredienser eller vægt. F.eks. en kokosmælk, hvor procentdelen af kokos skal være 63%, men reelt er 61%.

POLITIK

Ved fx handelsblokaderkan varer ikke sende til det marked, som det er produceret til. Varer produceret til det ramte marked kan ikke sælges herhjemme.

overproduktion

Nogle gange er efterspørgslen på varen er mindre, end man har estimeret i produktionen. Derfor har man flere varer, end butikkerne kan nå at sælge.

SÆSON

Når vejret slår om til kulde og regn, kan det være svært at sælge koldskål, ligesom der primært spises pebernødder op til jul - ikke i januar.

VAREPRØVER

Vareprøver er fødevarer, der er bestilt, fordi supermarkedet vil skifte et produkt ud og derfor skal teste et nyt. Kun få varer bliver brugt, resten doneres til FødevareBanken.

Fødevaresikkerhed

Fødevaresikkerheden er vigtig for os. Vi er Danmarks største madspildsorganisation, der arbejder systematisk, fødevaresikkert og i stor skala.

Kontakt vores tre driftchefer, hvis du har spørgsmål til proceduren omkring håndtering af fødevarerne.

Hvad koster det at modtage mad fra FødevareBanken?

Maden, som FødevareBanken deler ud, er gratis for modtageorganisationerne, der arbejder for socialt udsatte i Danmark.

Det eneste, man betaler som modtagersted, er et halvårligt logistikgebyr for at få varerne leveret på et fast tidspunkt hver uge, hele året.

Logistikgebyret er 6.000 kr. halvårligt for at FødevareBanken opbevarer varene fødevaresikkert og leveret det til vores modtagere. Det svarer til 240 kr. pr. levering.

Gebyret er ens for alle modtagere og er uafhængigt af modtagerstedets størrelse eller hvor meget mad, man modtager.