Fra bank til bank – frivillig i FødevareBanken

Jyske Bank og FødevareBanken har en ordning, hvor en række tidligere medarbejdere i Jyske Bank fortsætter ’karrieren’ som frivillige i FødevareBanken – fra bank til bank.

Hvad laver man som frivillig i FødevareBanken? En vagt starter med, at de frivillige pakker en kølebil med overskudsfødevarer fra vores donorer. Derefter kører bilen afsted for at fordele de gode råvarer til vores modtagerorganisationer, som fx herberger, væresteder og krisecentre. Vores frivillige er derfor med til at sikre at madspild bliver til måltider for mennesker i svære livssituationer.

Jeg bruger mine menneskelige kompetencer rigtig meget, og jeg nyder det virkelig. Det gjorde jeg sådan set også i mit arbejde i banken, men bare på en helt anden måde.

De ting, jeg oplever her, er så langt fra den verden, jeg kommer fra”.

Jette

Frivillig i FødevareBanken

Jeg vil helt sikkert anbefale andre at være frivillig. Man får både god energi og gode oplevelser med, fordi vi hver dag møder glade mennesker ude hos modtagerne. Og det er fedt at lære forskellige mennesker og kulturer at kende, når de kommer ud og siger hej til os i bilen. Det giver ekstra livsglæde at møde de her mennesker.
Kasper

Frivillig i FødevareBanken

Bekæmp madspild sammen med FødevareBanken og Jyske Bank

Den 29. september sætter hele verdenssamfundet fokus på madspild. Det gør vi, fordi madspild både skaber madfattigdom og er en stor belastning for klimaet. Hvis madspild var et land, ville det være verdens 3. største CO2-synder!

I FødevareBanken sørger vi for, at overskudsmad fra fødevareindustrien bliver fordelt til sociale organisationer i stedet for at blive smidt ud. Det kan vi blandt andet pga. vores mangeårlige samarbejde med Jyske Bank.

I dag er Danmarks samlede madspild på hele 814.000 tons om året. Så hvis vi skal nå målet om at reducere madspildet med 50% inden 2030, må vi alle hjælpe til.

Derfor skal vi også blive bedre til at undgå madspild hjemme i køkkenet. Husholdningerne står vi nemlig for 1/3 af Danmarks madspild. På denne side kan du hente inspiration til selv at bekæmpe madspild derhjemme – rigtig god fornøjelse!

Bekæmp madspild derhjemme med Jesper Vollmer

Æggekage

Nudelsalat

Minestronesuppe

Vi kender det alle. Vi har en lille rest af kød, to slatne gulerødder og fire asparges – men det bliver familien jo ikke mæt af. Så hvad i alverden skal vi lave af det?

Her får du opskriften på en lækker æggekage med de rester, du har i køleskabet.

Velbekomme!

Du har haft gæster aftenen før, i har spist en lækker steg med garniture og sovs. Men dagen efter er dit køleskab fyld med små rester af kold steg og kedelige grøntsager. Hvad gør man så nu?

Man laver selvfølgelig en lækker nudelsalat med asiatisk præg. Det er nemt og du skal kun bruge dine rester, lidt soya, nudler og nogle krydderurter – nemt og lige til.

Velbekomme!

Denne lækre minestronesuppe er en sikker vinder i enhver madspildsbekæmpers køkken. Den er nem at lave og du kan putte hvad som helst i – den er derfor ideel til madlavning af madresterne fra køleskabet.

Hvis du har en bredmundet termokande er den også nem at pakke ned sammen med brød, og tage med på en cykeltur i skoven. En klar favorit i vores arsenal af lækre opskrifter på resteretter.

Velbekomme!

Med madspildskogen kan du klikke på de varer, du har til rådighed, og så vil kogebogen komme med eksempler på opskrifter, som indeholder dine varer. På den måde bliver det lettere at få tømt køleskabet, så maden bliver til måltider i stedet for madspild. Sammen gør vi en forskel for klimaet.