Inspiration

Det kan du selv gøre

Hvert år smides der over 700.000 tons mad ud i Danmark alene. En almindelig dansk familie smider mad ud til en værdi af 7.200 kr. Madspild er den anden-største klimasynder i Danmark – kun overgået af danskernes forbrug af kød. 

 

FødevareBanken arbejder med madspild i fødevareindustrien, men madspild sker også i butikkerne og hjemme hos os selv. Herunder kan du få inspiration og gode råd til hvordan du selv undgår madspild og bliver en førsteklasses madspildsbekæmper sammen med os.

Gå på eventyr og bliv inspireret – velbekomme!

Bliv praktikant i FødevareBanken!

Bliv praktikant i FødevareBanken!

  Brænder du for at gøre en forskel? Og drømmer du om at lære mere om kommunikation i NGO-branchen? Så bliv praktikant hos FødevareBanken! Som kommunikationspraktikant hos FødevareBanken får du praktisk erfaring med kommunikation, pressehåndtering og...

læs mere
814.000 tons madspild

814.000 tons madspild

814.000 tons spiselige fødevarer - direkte ned i skraldespanden. Det er realiteten, når vi snakker om madspild i Danmark, viser en ny rapport fra Miljøstyrelsen. FødevareBanken skal være med til at reducere det danske madspild med 50% inden 2030. Det er første gang,...

læs mere
Påskekort fra FødevareBanken

Påskekort fra FødevareBanken

Påskekortet bliver sendt til din email. Så kan du enten printe det derhjemme eller sende det videre digitalt. Gæt hvem der gør madspild til måltider? Støt FødevareBaken ved at købe årets påskekort og send det til én, du holder af. FødevareBanken deler frisk...

læs mere
Vagtskifte på direktørposten i FødevareBanken

Vagtskifte på direktørposten i FødevareBanken

Billedtekst: Nuværende direktør for FødevareBanken Karen-Inger Thorsen (tv) i selskab med den kommende direktør Lea Gry von Cotta-Schønberg (th). Lea Gry von Cotta-Schønberg, nuværende leder af Frivilligcenter Halsnæs og direktør i konsulenthuset Kontingens, overtager...

læs mere
Håndtering af COVID-19 smitte

Håndtering af COVID-19 smitte

En frivillig i Kolding blev torsdag den 15. oktober testet positiv for COVID-19. De interne retningslinjer blev straks sat i værk, og alle involveret er blevet testet - ingen andre er smittet. “I denne krisetid er det særligt vigtigt, at vi fortsætter med at levere...

læs mere
Mad og fællesskaber med mening

Mad og fællesskaber med mening

Der er ingen tvivl om, at coronakrisen har begrænset den sociale samvær og givetvis ført til større isolation for nogle mennesker. Således også i boligområdet Karlemoseparken, hvor en del mennesker formentlig har været isoleret i deres lejligheder, vurderer beboeren...

læs mere
Støtte kan gives på mange måder

Støtte kan gives på mange måder

FødevareBanken er som mange ved en frivillig forening. Vi arbejder hver dag for at mindske madspild og madfattigdom. Det er en kæmpe opgave – en opgave som vi ikke kunne udføre så godt, hvis ikke vi havde vores sponsorer, der hjælper og støtter os. Der er nemlig mange...

læs mere
Donationer der gør nytte

Donationer der gør nytte

To nye kølebiler, to nye ruter med en række nye glade modtagere og frivillige chauffører – mange af dem i begyndelsen af tilværelsen som pensionister – der får et nyt arbejdsfællesskab og et godt formål at arbejde for hos FødevareBanken. Det er resultatet af de...

læs mere
Too Good To Go

Too Good To Go

Ingen bryder sig om at se god mad gå til spilde. Men virkeligheden er, at madspild sker regelmæssigt i alle virksomheder og husholdninger. Dét problem indså fem iværksættere, da de en aften så, at god mad fra en buffet blev kasseret, da restauranten lukkede. De fem...

læs mere
FødevareBanken kommer til Holbæk

FødevareBanken kommer til Holbæk

Fredag den 24. januar starter FødevareBankens nye rute i Holbæk med fire stop: Kirkens Korshær Klostercaféen, Holbæk Krisecenter Medusa samt de almene boligområder i Tølløse og Ladegårdsparken i Holbæk. Det mest spændende ved denne tur er, at FødevareBanken nu får de...

læs mere
Non-food i FødevareBanken

Non-food i FødevareBanken

FødevareBanken har siden oktober 2019 været på hjulene med pilotprojektet Det Rene Overskud, hvor vi kører ud med nonfoodvarer som shampoo, creme og vaskepulver til nogle af de bo- og væresteder i Københavns Kommune, hvor vi også leverer mad. Projektet er et...

læs mere

Tidlig julegave til FødevareBanken

Kaffe er noget af det, man dårligst kan undvære ude på de bo- og væresteder, varmestuer og herberger, hvor de mest mennesker i svære livssituationer i det danske samfund kommer dagligt. Derfor har det været en kilde til frustration, at moms- og afgiftsreglerne har...

læs mere
Kommunikationsmedarbejder til FødevareBanken

Kommunikationsmedarbejder til FødevareBanken

Fra madspild til måltid – om FødevareBanken FødevareBanken har siden 2009 arbejdet for at give udsatte medborgere adgang til flere, bedre og mere varierede måltider, og samtidig reducere omfanget af madspild. En stor donation fra VELUX FONDEN i 2013 gjorde det muligt...

læs mere
Mad Skal Spises

Mad Skal Spises

Mad Skal Spises er en app der er udviklet i samarbejde mellem FødevareBanken og Netto. App’en viser dig hvor i dit område der er nedsatte varer på grund af kort holdbarhed. Det er butikker som Netto, Bilka, Føtex og en masse andre. Find app’en i App Store eller Google...

læs mere
Bønnehummus fra Lærkehøj

Bønnehummus fra Lærkehøj

FødevareBanken har fået en stor donation Black Eyed Beans fra Bonduelle. Det er fantastisk, for bønner kan man bruge til mange ting. Her får I kokken Henriks opskrift på en lækker bønnehumus som han har delt på i FødevareBankens Madunivers. Maduniverset er en...

læs mere
Jul med FødevareBanken og Netto

Jul med FødevareBanken og Netto

Traditionen tro sørger FødevareBanken og Netto for at dele ekstra meget overskudsmad ud i julen. Det gør vi for at sikre at så mange mennesker som muligt får mulighed for at få et nærende julemålid. Vores fælles mål er at sikre 500.000 måltider til de mennesker, der...

læs mere