En frivillig i Kolding blev torsdag den 15. oktober testet positiv for COVID-19. De interne retningslinjer blev straks sat i værk, og alle involveret er blevet testet – ingen andre er smittet. “I denne krisetid er det særligt vigtigt, at vi fortsætter med at levere mad til samfundets mest udsatte”, forklarer driftschefen i Kolding.

En frivillig i Kolding blev torsdag den 15. oktober testet positiv for COVID-19. Vedkommende var på vagt tirsdag, fik det dårligt onsdag og blev testet samme dag. Torsdag fik vedkommende et positivt svar for COVID-19. 

Alle retningslinjer overholdt

Som vores interne retningslinjer beskriver, blev der straks torsdag taget kontakt til de modtagere, som den smittede var ude hos om tirsdagen. Det samme gælder for de frivillige, der var i FødevareBanken tirsdag. Den frivillige, der var med på turen med den smittede, fik straks taget en test torsdag og gik i selvisolation. Samtidig blev der fredag ikke kørt varer ud fra Kolding, og alle medarbejdere i FødevareBanken Kolding blev testet for COVID-19 om torsdagen. Alle, både frivillige og medarbejdere, har fået svar, og ingen andre er smittet med COVID-19. 

“Så snart smitten var konstateret, blev der reageret hurtigt, og derfor har den heller ikke spredt sig. I FødevareBanken har vi hele tiden fulgt – og følger – de interne retningslinjer, der blev lavet i foråret med b.la. god afstand og afspritning af alle kontaktflader, både i biler og i huset. Samt at de frivillige møder ind forskudt og ikke har social kontakt ved afgang og hjemkomst,” forklarer Ole Lundtag, driftschef i Kolding. 

Vores arbejde er ekstra vigtig i krisetider

FødevareBanken opretholder arbejdet, så længe der er brug for os blandt de mest udsatte borgere. Vi følger situationen time for time og retter os selvfølgelig efter de forskrifter, som myndighederne til enhver tid udstikker.

“Coronakrisen har været særlig hård for dem, der i forvejen har det svært. Derfor er det vigtigt, at vi forsætter med at levere mad til de mest socialt udsatte i landet. Vi har interne retningslinjer og følger myndighedernes anbefalinger,” fortæller Ole Lundtag.

FødevareBanken kører ud til over 300 modtagersteder i hele landet, b.la. herberger, varmestuer og krisecentre, som laver måltider for samfundets mest udsatte. I 2019 blev det til over 3,3 mio. måltider. 

Pressekontakt: Rebecca Rasmussen-Kihl, + 45 60 11 16 45