Her følger en guide til hvad du gør med de små irriterende rester, der ofte hober sig op i køleskabet. Nøjsom’s resteguide kan du finde i bogen “Et år uden overforbrug”, du kan også følge Nøjsom på både facebook og Instagram.

En rest kød
Skær det i tern og steg på panden i en omelet eller biksemad. Hvis du tilsætter soya og koger ris til, har du en lækker kinesisk biksemad.

Skær det i skiver an læg det på rugbrød med en asie, så er dagens madpakke klaret.

Skær det i tern med en tandstikker i, så kan det bruges i madpakken eller til ostefondue.

 

En rest kødsovs
Suppler med majs, bønner og krydderier, og brug det som fyld i tortillas.

Hav en bøtte i fryseren til små rester kødsovs – når den er fyldt har du et helt måltid.

Frys den lille rest ned til en dag du er alene hjemme.

 

En rest kylling
Skær det i tern og vend det i en salat eller til en rest ris.

Brug den lille rest i en omelet med rester af grøntsager.

Pluk kødet og kom det i suppe eller tarteletter

Frys det ned i en bøtte med andre kyllingerester og tø op når der er nok til alle.

 

En rest fisk
Pil fisken fra benene og vend den i en mayo/creme fraiche dressing med krydderier, spis det med et stykke ristet rugbrød som en lækker forret.

Rester af fisk kan altid overhældes med varm eddikelage og fungere som stegte sild.

 

En rest kogte kartofler
Klassikeren er brasede kartofler. De kan spises sammen med din rest af kød.

Skær dem i skiver og lav kold kartoffelsalat.

Riv kartoflerne groft, bland med mel, æg, hvidløg, salt og peber og steg dem i olie på panden til små gyldne kartoffelpandekager.

 

En rest kogte ris
Kogte ris kan sagtens bruges i en brøddej eller frikadellefars.

Steg en rest ris på panden med dine kødrester og grøntsagsrester og lave kinesisk biksemad med soja.

En rest risengrød kan blandes med flødeskum og blive til ris a la mande – også selvom det ikke er jul.

Bland resterne af ris med æg og mælk og steg det på panden til klatkager.

 

En rest brød
Tørt rugbrød kan blive til øllebrød, ymerdrys eller rugbrødscroutoner.

Tørt hvedebrød kan blive til rasp, croutoner eller arme riddere.

 

En rest frugt og grønt
Rester af frugt og grøntsager kan nemt blive til lækre sunde smoothies. Se for eksempel Mads Bo’s favorit smoothies når det handler om at undgå madspild herunder.

Du kan også altid rive dine grøntsagsrester i en kødsovs til lasagne eller spaghetti bolognese.