FødevareBanken henter overskudsmad på Folkemødet på Bornholm

Vi ses på Folkemødet, og vi glæder os. I år er det ekstra vigtigt, at vi alle tager et ekstra ansvar. Med 60.000 gæster, der besøger Allinge, vil særligt I som madaktør komme til at spille en vigtig rolle. 
Folkemødet sætter i år et særligt fokus på at nedbringe madspild i et samarbejde mellem Danmark mod Madspild og FødevareBanken, hvor vi sammen arbejder på at nedbringe madspildet.

Det lykkes i samarbejde med jer

Sådan donerer du mad

Vi har udformet en række gode råd og vaner, som vi håber I vil følge.

Regner du med at have overskudsmad fra din bod så meld dig til i formularen nedenfor og donér maden til dem, der har allermest brug for det.

Efter endt Folkemøde indsamler FødevareBankens frivillige overskudsmaden til gavn for sociale organisationer i hele landet. Det eneste, det kræver, er, at I udfylder formularen og så kontakter FødevareBanken jer for nærmere aftale.

Vi glæder os til at samarbejde med jer på årets Folkemøde – og til sammen at bidrage i en god sags tjeneste.

Kontakt Fødevarebanken

+45 61 33 24 07

For første gang er FødevareBanken madspildspartner på Folkemødet

Vi glæder os til at samarbejde med jer om, at I kan levere de overskudsvarer I har tilbage efter endt Folkemøde til FødevareBanken. Vi sørger for at viderebringe maden til sociale organisationer, der sikrer at den overskydende mad tilberedes og gøres til gode og solide måltider for de mennesker, der har mest brug for det.

Nedenfor finder I en oversigt over de fødevarer, som vi meget gerne vil aftage, og de fødevarer vi ikke kan tage imod fra jer. Når I nedtager jeres stande søndag d. 19. juni vil vi fra FødevareBanken være på hele området med vores 3 kølebiler og 8 frivillige – klar til at modtage jeres overskudsvarer og køre maden ud i hele Danmark, hvor den gør mest gavn

FødevareBanken modtager følgende fødevarer

  • Frisk frugt og grønt uden alvorligt forfald.
  • Nedkølede, tilberedte eller forarbejdede fødevarer (max. anført temperatur på emballage el.
    lavere), som ikke har været anrettet.
  • Frosset og frisk fabrikspakket kød, fjerkræ og fisk.
  • Frosne færdigretter, brød, grøntsager, frugt, og is i original indpakning.
  • Kølede fødevarer, herunder friske mejeriprodukter og hele æg indtil udløbsdato holdt ved
    max temperatur som anført på emballage el. lavere.
  • Tørvarer indtil udløbsdato (pasta, ris, tun, flådetomater, supper mm.).
  • Juice, saft, most, sodavand og vand indtil udløbsdato holdt ved korrekt temperatur.

FødevareBanken modtager ikke alle fødevarer:

  • Vi modtager ikke fødevarer, som er i tydeligt forfald.
  • vi modtager ikke fødevarer, hvor kølekæden har været brudt (hvis det er køle eller frysevarer).
  • Vi modtager ikke åbne, udbulende, eller punkterede forpakninger/beholdere.

FødevareBankens projektteam er på Folkemødet

Ved spørgsmål kontakter I vores direktør, som lige præcis i år også er projektchef på indsatsen, samarbejdet med jer og med på hele folkemødet.

Vi glæder os til at arbejde sammen med jer.

Lea Gry von Cotta-Schønberg
+45 61 33 24 07

Hent gerne vores overskudsmad…

Kan I holde maden kold?

13 + 13 =

Vi bekæmper madspild og madfattigdom

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark.

På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet.

På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed