Fredag den 24. januar starter FødevareBankens nye rute i Holbæk med fire stop: Kirkens Korshær Klostercaféen, Holbæk Krisecenter Medusa samt de almene boligområder i Tølløse og Ladegårdsparken i Holbæk.

Det mest spændende ved denne tur er, at FødevareBanken nu får de almene boligområder med som en fast modtager. De klassiske modtagere af overskudsmad fra FødevareBanken er forskellige former for botilbud, væresteder og varmestuer. Men der findes altså mange mennesker i Danmark, som ikke kommer de steder, og som stadig har brug for os. Både i forhold til at få leveret god og gratis mad men også i når det handler om de fællesskaber, der opstår omkring maden ude i boligområdet.

De to boligområder er en del af projektet Madfællesskaber Med Mening, som FødevareBanken kører i samarbejde med Boligselskabet Sjælland og med støtte fra Nordea-Fonden.

Hvorfor dette projekt

Formålet med projektet er for FødevareBanken at nå ud til nye grupper af mennesker i svære livssituationer mennesker. Vi skal nå ud til de mennesker, der ikke kommer på de væresteder, varmestuer og krisecentre, men som også har brug for en håndsrækning og et måltid mad. Alle erfaringerne fra projektet bliver samlet i en drejebog målrettet boligområder. Drejebogen kan bruges til at få flere boligområder til at blive modtagere i FødevareBanken og lave madfællesskaber med overskudsmad.

Francisco Ortega, udviklingschef i Boligselskabet Sjælland, udtaler: ”Projektet har været en stor succes i Karlemoseparken i Køge, og vi har også gode erfaringer med madfællesskaber fra andre boligområder. Så vi er glade for, at projektet nu også kommer til Holbækområdet – samt at FødevareBanken og Nordea-fonden gør det muligt”.

Sevda Cenikli, der er beboerrådgiver i Ladegårdsparken, er i gang med at sprede budskabet i boligområdet. ”Beboerne herude er positive, når jeg taler med dem om projektet. FødevareBanken kommer med maden og en drejebog, der beskriver hvordan man kan organisere sig, så der kommer noget godt ud af det. Der har været gode resultater andre steder på Sjælland, så jeg håber, vi kan gøre dem kunsten efter her hos os og få en masse til at engagere sig frivilligt i projektet.”

Har du lyst til at høre mere om FødevareBankens arbejde i almene boligområder, så tøv ikke med at kontakte os.