Donation fra Salling Fondene gør det muligt for FødevareBanken at tage imod større partier overskudsvarer

En kølebil, der skal fordele varer mellem driftsafdelingerne i Brøndby, Kolding og Aarhus har længe været et stort ønske for FødevareBanken, der alene sidste år fordelte 1.370 tons overskudsvarer til sociale organisationer. Nu er bilen blevet en realitet efter en donation på 839.000 kr. fra Salling Fondene – til gavn for både fødevaredonorer og modtagerorganisationer.

Fødevarebanken gør et fantastisk arbejde med fordeling af overskudsfødevarer i kampen med at reducere madspild. Omfanget af overskudsmadvarer er steget markant de sidste mange år, så der er behov for ekstra kapacitet for at kunne håndtere fordelingen heraf. I Salling Fondene er vi derfor glade for at kunne være med til at støtte fødevarebanken med en ny kølebil, så de som landsdækkende aktør fremover kan fragte endnu flere overskudsfødevarer på tværs af landet – til gavn og glæde for socialt udsatte.

Bestyrelsesformand i Købmand Ferdinand Sallings Mindefond, Anders Hagh.

Hver eneste uge kører FødevareBankens 200 frivillige chauffører og assistenter landet rundt med overskudsvarer til væresteder, madfællesskaber, krisecentre, morgenmadsklubber på skoler m.m. Her bliver overskudsmaden omdannet til nærende måltider, samvær og trygge fællesskaber. Hele 3,4 millioner måltider blev det til i 2023.

Vores fornemmeste formål er at bidrage til, at så mange overskudsvarer som overhovedet muligt bliver omdannet til nærende måltider til dem, der har allermest brug for det. Med Salling Fondenes donation til en kølebil, der skal køre mellem afdelingerne, har vi mulighed for på den mest fleksible og omkostningseffektive måde styrke fordelingen og sikre, at varerne når ud til alle vores 395 modtagerorganisationer,

Direktør i FødevareBanken, Lea von Cotta-Schønberg.

De varer, der på denne måde kommer tusindvis af mennesker til gode, er overskudsvarer som fødevareindustrien og detailvirksomheder af forskellige grunde ikke kan sælge. Disse varer bliver typisk afleveret på ét af FødevareBankens lagre i Brøndby, Kolding eller Aarhus. Den nye kølebil er særligt indrettet til at kunne rumme paller med overskudsvarer, der skal fra den ene del af landet til den anden.

De fødevarevirksomheder, vi samarbejder med, vil opleve, at vi kan tage imod større partier overskudsvarer, fordi vi nu selv kan håndtere fordelingen af varer. Det er meget vigtigt for os, at det er så enkelt for virksomhederne at donere overskudsvarer til os som muligt, og derfor er den nye kølebil meget værdifuld for os.

Direktør i FødevareBanken, Lea von Cotta-Schønberg.

Bilen forventes af medføre en årlig besparelse på op mod 100.000 kr. til ekstern fragt af varer mellem afdelingerne. Salling Fondene har også tidligere bevilget midler, der har muliggjort udvikling og effektivisering af driften i FødevareBanken.

For yderligere informationer, kontakt:

  • Fondsmanager i Salling Fondene, Trine Skjoldborg. Tlf. +45 23 70 55 90
  • Direktør i FødevareBanken, Lea von Cotta-Schønberg. Tlf. +45 61 33 24 07

Fakta om FødevareBanken og Salling Fondene:

FødevareBanken er en NGO, der modtager overskudsmad fra fødevareproducenter og grossister. Det er mad, der intet fejler, men som alligevel ikke kan sælges i butikkerne. Maden leverer ca. 200 frivillige chauffører videre til sociale organisationer, som omdanner maden til måltider til mennesker i svære livssituationer,

Salling Fondene er eneejere af Salling Group, der driver Bilka, føtex, BR, Salling Stormagasiner, Skagenfood, Carl’s Jr. og Starbucks i Danmark samt Netto på det polske, tyske og danske marked.

Købmand Ferdinand Sallings Mindefond udgør sammen med Købmand Herman Sallings Fond Salling Fondene. En del af overskuddet fra Salling Group doneres tilbage til samfundet fra Salling Fondene til almennyttige eller andre værdige formål.