Hvad er et erhvervspartnerskab?

Et erhvervspartnerskab er et samarbejde, hvor FødevareBanken hjælper dig til at få Verdensmål 2, 12, 13 og 17 implementeret i din virksomhed.

Hos Fødevarebanken kan vi komme med konkrete løsninger til, hvordan din virksomhed kan arbejde bæredygtigt og ansvarligt og samtidig involvere dine medarbejderne i kampen for at gøre en forskel med FN’s Verdensmål. 

Vi indgår altid partnerskaber, der tilgodeser og er skræddersyet den enkelte partners behov. Med en række specifikke redskaber i rygsækken, arbejder vi aktivt for Verdensmål nummer 2 (stop sult), 12 (ansvarligt forbrug og produktion) og 13 (klimaindsats).

Vil du gerne indgå et erhvervspartnerskab med FødevareBanken eller høre mere om muligheden, så kontakt direktør Karen-Inger Thorsen.

Hun er altid klar til en snak og til at svare på spørgsmål. 

Email: kit@foedevarebanken.dk Tlf: 23408951

 

Hvad gør vi?

Sammen med vores erhvervspartnere laver vi indsatser, som giver mening for begge parter. Indsatserne kan bruges både internt og eksternt. Se eksempler herunder.

Netto er en af vores største strategiske samarbejdspartnere. Sammen har vi en interesse i at gøre opmærksom på og bekæmpe madspild på mange planer. Samarbejdet har dels fokus på, hvordan industrien kan begrænse madspild, men også på hvordan man som privat forbruger kan bekæmpe madspild.

Sammen har vi udviklet madfællesskaber som sammenkobler madoverskud i lokale Nettobutikker med madunderskud hos lokale væresteder.

Vi har også udviklet app’en Mad Skal Spises.

Find app’en i App Store eller Google Play.

FødevareBanken og Kellogg’s er gået sammen om at sikre morgenmad til udsatte børn og unge. Alle børn og unge fortjener en god start på dagen. Derfor donerer Kellogg’s produkter til FødevareBanken og Kellogg’s Corporate Citizen Fund yder økonomisk støtte.

Sammen med Kelloggs har vi udviklet morgenmadsklubber på folkeskoler hvor mange af eleverne kommer i skole uden morgenmad.

Når eleverne bliver tilbudt morgenmad før undervisningen, har det en stor effekt på deres adfærd. Kombinationen af mad, omsorg og pædagogik er et perfekt afsæt for at skabe gode fællesskaber.

Jyske Bank og FødevareBanken har indgået et strategisk samarbejde, og det giver stor værdi for begge parter. Vi har blandt andet udviklet et impact regnskab sammen med Jyske Bank.

Ved årets udgang ved vi derfor hvilke indsatser, der har haft hvilke effekter. Vi har også fokus på seniorordninger, hvor en række tidligere medarbejdere i Jyske Bank fortsætter ’karrieren’ som frivillige i FødevareBanken – fra bank til bank.

Arla er en mangeårig god samarbejdspartner som vi netop har udviklet et partnerskab med, hvor de støtter vores arbejde med at bekæmpe madspild, vi udvikler projekter sammen og Arla kan omtale vores samarbejde frit i de sammenhænge det giver mening for dem.

Sponsor

Som virksomhed kan du støtte FødevareBanken på mange måder. Ud over FødevareBankens erhvervspartnerskaber har en lang række sponsorer hjulpet FødevareBanken ved at sponsorere produkter, som tøj til de frivillige, printere og toner, computere til kontorerne og meget mere.

Er du interesseret i at blive sponsor for FødevareBanken, kan du kontakte Projektleder Marie Uldall Thomsen for at høre mere.
mut@foedevarebanken.dk tlf: +45 60 11 16 47

Det siger vores partnere om os

“Kellogg’s Corporate Social Responsibility programmes rely on charity and NGO partners for advice and for delivery.  We’ve worked with the Danish Food Bank since 2013 when we started our Breakfast Clubs programme in Denmark. By working with the food bank the programme has expanded greatly and we have been able to achieve much greater impact than we could have ever managed on our own.”

Bruce Learner,
Senior Manager CSR and Partnerships, Kellogg’s Europe

“Da vi begyndte vores samarbejde med FødevareBanken i 2012, var vores fokus på det indlysende fornuftige i at mindske madspild. I dag ved vi, at samarbejdet med FødevareBanken er langt mere og giver en virksomhed som Jyske Bank mange facetter at samarbejde på, fx. fokus på klimadagsorden og ressourcebevidsthed – og det er almindelig sund fornuft. Det er temaer, som vi kan samle vores medarbejdere og interessenter om. Og som glæder os i hverdagen.”

Lene Hjort
Funktionsdirektør, IR og Bæredygtighed Jyske Bank

I 2013 startede FødevareBanken projektet ”Morgenmadsklubber”. Det har vist sig, at op mod 30% af dansk skolebørn kommer i skole uden morgenmad, og det er ikke holdbart, at børn skal lære på tom mave.

I denne video kommer du tættere på morgenmadsklubben på Gildbroskolen i Ishøj.