Hvad er et erhvervspartnerskab?

Et erhvervspartnerskab er et samarbejde, hvor FødevareBanken hjælper dig til at få Verdensmål 2, 12, 13 og 17 implementeret i din virksomhed.

Hos Fødevarebanken kan vi komme med konkrete løsninger til, hvordan din virksomhed kan arbejde bæredygtigt og ansvarligt og samtidig involvere dine medarbejderne i kampen for at gøre en forskel med FN’s Verdensmål. 

Vi indgår altid partnerskaber, der tilgodeser og er skræddersyet den enkelte partners behov. Med en række specifikke redskaber i rygsækken, arbejder vi aktivt for Verdensmål nummer 2 (stop sult), 12 (ansvarligt forbrug og produktion), 13 (klimaindsats) og 17 (partnerskaber for handling).

Vil du gerne indgå et erhvervspartnerskab med FødevareBanken eller høre mere om muligheden, så kontakt direktør Lea Gry Von Cotta-Schønberg

Hun er altid klar til en snak og til at svare på spørgsmål.

lvs@foedevarebanken.dk
+45 61 33 24 07

Det siger vores partnere om os

“Kellogg’s Corporate Social Responsibility programmes rely on charity and NGO partners for advice and for delivery.  We’ve worked with the Danish Food Bank since 2013 when we started our Breakfast Clubs programme in Denmark. By working with the food bank the programme has expanded greatly and we have been able to achieve much greater impact than we could have ever managed on our own.”

Bruce Learner,
Senior Manager CSR and Partnerships, Kellogg’s Europe

“Jyske Bank har samarbejdet med FødevareBanken siden 2012, og vi er stolte af at bidrage til både FødevareBankens sociale indsatser og reduktion af madspild. Det er udtryk for ansvarlighed og sund fornuft og er dermed i tråd med bankens værdier og vores tilgang om at vi, ved at bruge vores ressourcer og kompetencer, kan gøre en forskel.

I Jyske Bank tror vi på, at vi kan medvirke til – gennem partnerskab, på tværs af sektorer og i samarbejde med forskellige aktører – at skabe ny energi, løsninger og handlinger i indsatsen for et mere bæredygtigt samfund.”

Trine Lysholt Nørgaard
Afdelingsdirektør i IR og Bæredygtighed, Jyske Bank

 

Hvad gør vi?

Sammen med vores erhvervspartnere laver vi indsatser, som giver mening for begge parter. Indsatserne kan bruges både internt og eksternt. Se eksempler herunder.

Netto er en af vores store strategiske samarbejdspartnere. Sammen har vi en interesse i at gøre opmærksom på og bekæmpe madspild på mange planer. Samarbejdet har dels fokus på, hvordan industrien kan begrænse madspild, men også på hvordan man som privat forbruger kan bekæmpe madspild.

Sammen har vi udviklet madfællesskaber som sammenkobler madoverskud i lokale Nettobutikker med madunderskud hos lokale væresteder.

Vi har også udviklet app’en Mad Skal Spises.

Find app’en i App Store eller Google Play.

FødevareBanken og Kellogg’s er gået sammen om at sikre morgenmad til udsatte børn og unge. Alle børn og unge fortjener en god start på dagen. Derfor donerer Kellogg’s produkter til FødevareBanken og Kellogg’s Corporate Citizen Fund yder økonomisk støtte.

Sammen med Kelloggs har vi udviklet morgenmadsklubber på folkeskoler hvor mange af eleverne kommer i skole uden morgenmad.

Når eleverne bliver tilbudt morgenmad før undervisningen, har det en stor effekt på deres adfærd. Kombinationen af mad, omsorg og pædagogik er et perfekt afsæt for at skabe gode fællesskaber. Læs mere om morgenmadsklubberne

Jyske Bank og FødevareBanken har indgået et strategisk samarbejde, og det giver stor værdi for begge parter. Vi har blandt andet udviklet et impact regnskab sammen med Jyske Bank.

Ved årets udgang ved vi derfor hvilke indsatser, der har haft hvilke effekter. Vi har også fokus på seniorordninger, hvor en række tidligere medarbejdere i Jyske Bank fortsætter ’karrieren’ som frivillige i FødevareBanken – fra bank til bank.

Arla er en mangeårig god samarbejdspartner. De støtter vores arbejde med at bekæmpe madspild, vi udvikler projekter sammen og Arla kan omtale vores samarbejde frit i de sammenhænge det giver mening for dem.

Sponsor

Som virksomhed kan du støtte FødevareBanken på mange måder. Din virksomhed kan fx hjælpe FødevareBanken ved at sponsorere produkter, som tøj til de frivillige, printere og toner, computere til kontorerne og meget mere.

Er du interesseret i at blive sponsor for FødevareBanken, kan du kontakte direktør Lea Gry Von Cotta-Schønberg.

lvs@foedevarebanken.dk
+45 61 33 24 07

I 2013 startede FødevareBanken projektet ”Morgenmadsklubber”. Det har vist sig, at op mod 30% af dansk skolebørn kommer i skole uden morgenmad, og det er ikke holdbart, at børn skal lære på tom mave.

I denne video kommer du tættere på morgenmadsklubben på Gildbroskolen i Ishøj.