Et samarbejde, der gør en forskel!
Jyske Bank og FødevareBanken har siden 2012 indgået i et stærkt partnerskab. Vi har en fælles interesse i at tage ansvar og handle – både når det kommer til bekæmpelse af madspild og sociale indsatser.
Vores forskellige styrker og kernekompetencer bringer vi i spil ifm. Danmark Spiser Sammen, hvor fællesmiddage med bankens kunder, med bæredygtighed og socialt engagement på menuen, skaber stor værdi og dialog.
Jyske Bank leverede nogle gode rammer for Danmark Spiser Sammen, som handler om mad og fællesskaber. Det var en aften, hvor der blev sat fokus på den bæredygtige dagsorden – både hvad angår maden, som var leveret af FødevareBanken og kreativt kokkereret af deres ambassadørkok Jesper Frøsig, men også investeringer. Jeg blev klogere på, at en bank tager nogle aktive valg omkring ansvarlig adfærd og bæredygtige investeringer – og det samme kan vi som bankkunder og almindelig forbrugere.
Jyske Bank præsenterede deres DNA og menneskerne bag, og det tiltalte mig meget!
Jeg er stolt af at være kunde i en bank, der inviterer til debat og oplæg om bæredygtighed og samtidig konkret anviser, hvordan man kan investere grønt og bæredygtigt.”
Det gode partnerskab
Jyske Bank har været engageret i Danmark Spiser Sammen siden de første fællesspisninger i 2016. Det gode samarbejde mellem Jyske Bank og FødevareBanken har i løbet af de seneste par år ført til mange gode arrangementer rundt om i hele Danmark.
”En fællesmiddag under Danmark Spiser Sammen er en rigtig god anledning til at starte en dialog om ansvarlighed og bæredygtighed. Interessante oplæg, lækker mad og kundernes engagement skaber rammen for en hyggelig og indholdsrig aften.
Det er et fantastisk partnerskab, vi har med FødevareBanken. Vores viden og erfaringer er meget forskellige, men når vi deler det med hinanden, åbner det op for en drøftelse af muligheder og dilemmaer forbundet med bæredygtighed og udnyttelse af ressourcer. Virkelig en intens aften hvor snakken kan føre i mange gode retninger.”
Jyske Bank inviterer nogle af deres kvindelige kunder til en middag, hvor de bliver præsenteret for vores partnerskab over en lækker middag. Aftenen inkluderer også forskellige oplæg, som altid fører til en god dialog om madspild, udnyttelse af ressourcer
og bæredygtige investeringer. Jyske Bank og FødevareBanken har siden 2012 samarbejdet for at bekæmpe madspild og sikre måltider til mennesker i svære livssituationer. Herunder kan du se filmen om vores samarbejde i forbindelse med Danmark Spiser Sammen og bliv klogere på FødevareBankens arbejde:
Ensomhed mistrives i fællesskaber. Og fællesskaber kan ingen skabe alene.
Fælles måltider er samvær med hinanden, hvor vi netop kan styrke fællesskaber og skabe nye.
Danmark Spiser Sammen er en national begivenhed, hvor vi gør det lettere både at invitere indenfor og sige ja tak.
Vi sætter fokus på ensomhed ved at bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes.
Folkebevægelsen mod Ensomhed
Flere af os kender sikkert nogen, der ofte føler sig ensomme. Men ensomhed er desværre et tabubelagt område, som netop forstærkes af, at man ikke deler den med nogen..
FN’s Verdensmål
Det 3. Verdensmål handler om at sikre et sundt liv til alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper. En grundlæggende faktor for trivsel er, at vi i tilstrækkelig grad får dækket vores sociale behov. Gør vi ikke det i en længere periode, så mistrives vi, og langvarig ensomhed skader os både fysisk og psykisk. Folkebevægelsen mod Ensomhed bekæmper – sammen med deres mange partnere – ensomhed og løfter FN’s Verdensmål 3, 10, 11 og 19.
Hvad er ensomhed?
Ensomhed er en følelse, der kan opstå i forskellige livssituationer med forskellig intensitet og varighed. Ensomhed kan ramme os alle, og ensomhed rammer bredt. Det betyder, at unge og ældre – samt mange derimellem – i stigende grad oplever, at de ikke i tilstrækkelig grad får dækket deres sociale behov. Dermed befinder de sig i en situation, hvor de tætte relationer simpelthen er for få.
Tal på ensomhed viser at der i Danmark er 598.000 voksne føler sig svært ensomme og 20.000 børn i alderen 11-15 føler sig ofte eller meget ofte alene. Hvis ensomhed opleves intenst og bliver langvarig, kan den blive farlig og skade personen både psykisk og fysisk. Ensomhed er desværre stadig et tabubelagt emne, og følelsen kan forstærkes, hvis man ikke deler den med nogen.
Vil du vide mere?
Læs mere om arrangementerne i 2021 på FødevareBankens hjemmeside.
Læs også om Jyske Banks samarbejde med FødevareBanken.
Læs mere om FødevareBankens arbejde med madspild og madfattigdom.
Fra bank til bank – om at være frivillig i FødevareBanken
En række tidligere medarbejdere i Jyske Bank fortsætter ’karrieren’ som frivillige i FødevareBanken – fra bank til bank.
Hvad laver man som frivillig i FødevareBanken? En vagt starter med, at de frivillige pakker en kølebil med overskudsfødevarer fra vores donorer. Derefter kører bilen afsted for at fordele de gode råvarer til vores modtagerorganisationer, som fx herberger, væresteder og krisecentre. Vores frivillige er derfor med til at sikre at madspild bliver til måltider for mennesker i svære livssituationer.
Som tidligere ansat i Jyske Bank er jeg ’flasket op’ med at gøre en forskel. Det kan jeg fortsætte med i FødevareBanken. Det er givende at ” jobbe” i en grøn bank. Det er andre kunder og produkter, men giver god mening og spreder glæde. Det er en kæmpe fornøjelse at bruge lidt af sin tid som pensionist på at hjælpe andre.
Jeg vil helt sikkert anbefale andre at være frivillig. Man får både god energi og gode oplevelser, fordi vi hver dag møder glade mennesker ude hos modtagerne. Og det er fedt at lære forskellige mennesker og kulturer at kende, når de kommer ud og siger hej til os i bilen. Det giver ekstra livsglæde at møde de her mennesker.