Bilka støtter mennesker i svære livssituationer i julen: Donerer 60.000 måltider

Pressemeddelelse Salling Group 2. november 2022

I tråd med sidste års initiativ støtter Bilka igen i år via juledonationskort børn, unge og voksne, der har brug for en håndsrækning. Især i år kan flere familier blive hårdt ramt på pengepungen af prisstigninger, som kan betyde, at det kan være svært at få enderne til at nå sammen.

Hvis du allerede nu frygter julen og stakken af udgifter til flæskesteg, and og risalamande, der vokser i takt med prisstigninger på fødevarer og energi, så er der tændt et julelys forude.

Igen i år samarbejder Bilka nemlig med FødevareBanken om juledonationskort, som kan købes i alle Bilkas varehuse samt A-Z. Kortene bliver sat til salg i november og december.

Sidste år kostede et juledonationskort 30 kroner. I år er prisen sat ned til 20 kroner. Hvis du vælger at købe et kort i Bilka, lægger varehuset 20 kroner oveni. Det vil sige, at et juledonationskort har en værdi af 40 kroner. For de penge bliver der 12 måltider til mennesker, som har det svært.

18 Bilka’er og én A-Z samarbejder igen i år med FødevareBanken om at donere mad til mennesker i svære livssituationer via juledonationskortet.

”Vi har en forhåbning om, at mange mennesker vil sende næstekærlighed i retning af mennesker, der har det svært, som måske er mere ramte af prisstigningerne end andre. Vi har valgt at sætte prisen ned på juledonationskortet i år, fordi vi er bevidste om, at alle er ramt på den ene eller anden måde. Vi håber dog stadig, at mange vil give et bidrag, så også de trængte kan få en god jul,” siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka.

FødevareBanken er glad for, at Bilka igen i år samarbejder omkring juledonationskortene.

“Det er glædeligt, at vi igen i år har lavet et samarbejde med Bilka. Vi sørger for at bringe julemaden ud til blandt andet bosteder for unge, institutioner for anbragte børn og madfællesskaber i boligområder, så vi kan hjælpe folk, der har det svært. Julen kan være ekstra hård, fordi der er så mange traditioner forbundet med den. Mange mennesker i Danmark har det i dag svært, så vi er utrolig glade for, at vi kan være med til at forsøde julen i samarbejde med Bilka,” siger Lea Gry von Cotta-Schønberg, direktør i FødevareBanken.

Juledonationskortene er produceret for at hjælpe mennesker i svære livssituationer med et måltid mad i forbindelse med julen.

FAKTA:

    • Kortet koster 20 kroner. Hvis du køber et, lægger Bilka 20 kroner oveni. For de 40 kroner, kan der blive 12 måltider mad
    • Bilka på landsplan forventer at sælge 5.000 juledonationskort og dermed hjælpe med 60.000 måltider
    • Kortene bliver solgt i Bilka og A-Z i november og december

Det samlede beløb går ubeskåret til FødevareBanken, der søger for at bringe maden ud til mennesker, der har det svært

Kortet kan købes i Bilkas varehuse, A-Z og på BilkaToGo

Tak for støtten – og tak for mad