FødevareBanken har indsamlet over 25 tons overskudsmad på tre af sommerens store musikfestivaler. Smukfest i Skanderborg var den sidste i rækken.

Sommerens festivaler er lig med god musik, fællesskab og hygge – og ikke mindst kolde drikkevarer og lækker mad. FødevareBanken har i løbet af sommeren hentet overskudsmad fra madboderne på tre af de største festivaler: Tinderbox, Roskilde Festival og Smukfest.

I alt hentede FødevareBankens frivillige og ansatte over 25 tons friske overskudsfødevarer på de tre festivaler fra en lang række af de hundredevis af mad- og drinksboder, som sørger for forplejning til tusindvis af festivaldeltagere. På alle tre festivaler blev der arbejdet hårdt for at få de mange varer afhentet fra boderne i kølebiler og bragt til FødevareBankens tre store lagre i Brøndby, Kolding og Aarhus. På Roskilde Festival, hvor der blev indsamlet allermest overskudsmad, arbejdede vi sammen med et dedikeret team fra organisationen Rub & Stub.

Blandt de mange overskudsfødevarer var grøntsager, frugt, mælkeprodukter, kød, fisk, pålæg og pasta. Fødevarerne blev i dagene efter festivalerne bragt ud til vores modtagere, som har haft stor glæde af den lækre mad.

Vi siger tusind tak for samarbejdet til Tinderbox, Roskilde Festival og Smukfest – og ikke mindst til alle donorerne. Vi ses igen til næste sommer.