Årets mandelgave

25 måltider til FødevareBanken

Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrp

Vi er FødevareBanken

FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
Vi modtager frisk overskudsmad fra fødevareproducenter og grossister. Det er mad, der intet fejler, men som alligevel ikke kan sælges. Maden leverer vi videre til sociale organisationer, som laver maden til måltider til nogle af landets mest udsatte borgere.

FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Vi sørger for, at 5,5 tons frisk overskudsmad alle hverdage bliver til måltider i stedet for at blive smidt ud. FødevareBanken er en frivillig forening, en non-profit organisation, hvor du kan blive medlem for kun 100 kr. om året.

Landbrug & Fødevarer har et stort fokus på madspild og ikke mindst på at undgå det – eller i hvert fald reducere det betragteligt. Derfor bakker vi op om FødevareBankens store indsats.

Flemming Nør-Pedersen

Konstitueret adm. direktør, Landbrug og Fødevarer samt bestyrelsesmedlem i FødevareBanken

I FødevareBanken giver overskudsdeling bedre mening end i nogen andre banker, jeg kender.

Jakob Ellemann-Jensen

Formand for Venstre, fhv. Miljø- og Fødevareminister

Tons mad håndteret

Antal måltider leveret

Tons CO2 reduceret

Tallene er fra 2020 – læs flere fakta

3.450.294 måltider

272 frivillige

17 kølebiler

145 fødevaredonorer

311 modtagersteder

1.274 tons mindre CO2

Samfundsgevinst 1,95 kr. pr. investeret krone

1.377 tons mad

Tallene er fra 2020 – læs flere fakta

Her finder du FødevareBanken

Aarhus

Kolding

København