For fjerde gang var FødevareBanken madspildspartner på årets Roskilde Festival som en del af deres Food Rescue-team. Vi hentede cirka 20 tons overskudsfødevarer, da alle festivalgæster var taget hjem i søndags.

I løbet af søndagen hentede 52 frivillige cirka 20 tons overskudsmad på Roskilde Festival, hvor FødevareBanken for fjerde gang var en del af festivalens Food Rescue-team i samarbejde med organisationen Rub & Stub.

Økologiske burgere, farverige cocktails, frisklavet sushi og god kaffe. Når over 100.000 mennesker er samlet på en ugelang festival, bliver der indtaget virkelig meget mad og drikke. Roskilde Festivals over 100 forskellige madboder
tilbød i år flere end 450 forskellige retter, og FødevareBanken indsamlede overskudsfødevarerne hos både små og store madboder.

Varerne blev indsamlet på festivalpladsen i seks af vores kølebiler, hvorefter de blev scannet og lagt på køl og frys. Der var mange forskellige fødevarer, bl.a. fisk, mælk, juice, kødpålæg, frugt og rigtig
mange lækre grøntsager.

Overskudsfødevarerne leveres nu til vores mange modtagerorganisationer, hvor de omdannes til nærende måltider for mennesker i svære livssituationer.

FødevareBanken siger tusind tak for samarbejdet til Roskilde Festival – og ikke mindst til alle frivillige.