uddelte måltider

Vil du også blive samarbejdspartner med fødevareBanken?

Samarbejdspartnere

KraftSocial- og integrationsministeriet A FrostnemligincoMetroLauritzenFrugt.dkBonduelleRoskilde FestivalKelloggs

GØR EN FORSKEL FOR FØDEVAREBANKEN

Har du lyst til at gøre en forskel for folk, der lever med madfattigdom? Og har du lyst til at hjælpe os med at reducere den danske fødevareindustris store mængde madspild? Du kan gøre en forskel ved at støtte fødevareBanken. Sæt 46 måltider mad på bordet for udsatte borgere ved at donere 200 kr. til fødevareBanken. Donationen er fradragsberettiget!

 

Hvorfor har vi særligt brug for din donation lige nu? 

 
For godt et år siden blev fødevareBanken § 8A godkendt af SKAT. Det betyder bl.a., at privatpersoners og virksomheders økonomiske donationer er fradragsberettigede hos SKAT. Godkendelsen betyder også, at fødevareBanken nu har lov til at foretage offentlige indsamlinger, og at vi kan søge en række større puljer i diverse ministerier. Kravene for ordningen er imidlertid blevet skærpet, og fremover skal fødevareBanken kunne bevise, at minimum 101 personer har støttet os med minimum 200 kroner.Derfor har vi brug for dig.

 

DONER 200 KR. HER  

 

Tak for din støtte!

Google+

doner eller modtag fødevare

Seneste Nyheder

30. Oct 2014

Struktureret praktikant med blik for bæredygtighed, social innovation og CSR søges

Vi søger en ambitiøs og dygtig praktikant, der har lyst til at få erfaring med arbejdsgangen i NGO- verdenen, og som kan spille ind med en stærk faglighed. Er du dygtig, engageret og nytænkende, har du mulighed for at bidrage til de strategiske beslutninger og varetage selvstændige projekter.

 

fødevareBanken er en lille NGO med et bankende hjerte for mindre madspild og bedre mad til socialt udsatte borgere. Over 100 frivillige sikrer sammen med et lille sekretariat, at vi flere gange dagligt kan indsamle frisk overskudsmad fra fødevarebranchen og uddele den til udsatte borgere. Vi har fart på, vi er del af en vigtig dagsorden, og vi har dedikerede medarbejdere, som brænder for sagen. Nu leder vi efter en generalist-praktikant til at hjælpe vores sag. Er det dig?

 

Følgende kompetencer efterspørges bl.a. hos vores nye praktikant

 

  • Du er i gang med en relevant universitetsuddannelse, hvor du beskæftiger dig med samfundsanalyser, social mobilitet og innovation, politik, bæredygtighed, strategisk kommunikation, social ansvarlighed, markedsføring el.lign.
  • Du er struktureret, kan jonglere mange bolde og sikrer dig at følge dine opgaver til dørs.
  • Du har erfaring med og/eller mod på strategiske overvejelser og projektstyring.
  • Du er nysgerrig, ikke bange for at spørge og har næse for research og relevant indhold.
  • Du er arbejdsom og tager ansvar for de opgaver, du får stillet. Også de lavpraktiske.
  • Er du en dygtig skriftlig formidler og har strategisk erfaring med sociale medier, hjemmesideredigering, InDesign o.lign., er det en fordel.

 

Det kan vi tilbyde dig

  • Erfaring fra en lille NGO med flad struktur, høj læringskurve og fart over feltet.
  • Mulighed for egne ansvarsområder og inddragelse i strategiske beslutningsgange.
  • Konkret erfaring med nogle af de mest pulserende dagsordener nationalt og globalt.
  • Du bliver en vigtig del af et engageret team, hvor din indsats har stor værdi, og hvor du er med til at gøre en konkret forskel for udsatte borgere, madspild og klimaet.

 

Vi har stor forståelse for, at praktikken er din mulighed for at få praktisk arbejdserfaring, mens du stadig er under uddannelse, og at praktikken tilpasses dit studie.

 

Praktisk info

Praktikken er ulønnet. Arbejdstiden ligger på 37 timer om ugen, men er fleksibel. Praktikforløbet ligger i forårssemesteret 2015. Forventet start i januar, men dette kan tilpasses din individuelle studieplan. Ansættelsesperioden er minimum 3 måneder, men gerne 6 måneder.

Send ansøgning og CV inden fredag den 21. november kl. 12.00 til Mette Winding Top, mette.top@foedevarebanken.dk. Samtaler afholdes i slutningen af november. Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Mette på 6011 1630.

 

30. Oct 2014

Dan Jørgensen kæmper mod Føtex i kokkedyst mod madspild

Den 31. oktober afvikles CSR Awards 2014. fødevareBanken og Dansk Supermarked byder på kokkedyst mellem Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Dan Jørgensen og Direktør for Føtex, Mette Maix for at sætte fokus på mindre madspild.


I frokostpausen fredag ved CSR Awards deltager Fødevareminister, Dan Jørgensen, og Direktør for Føtex, Mette Maix, i en kokkedyst. De skal hver især kokkerere den samme ret af overskudsfødevarer hentet fra Bilka i Holstebro. To madlavningskyndige medarbejdere fra fødevareBanken hjælper kokkedystdeltagerne og har forberedt ingredienserne til deltagerne.

 

Konferencier Anja Bo styrer deltagerne gennem dysten og vil undervejs stille dem en række spørgsmål om fødevarer og madspild. De to deltagere vil blandt andet tale om emner som fødevarers sociale betydning for trivsel og velfærd, og de vil ligeledes blive spurgt om deres personlige forhold til madspild og madlavning.  

 

Til sidst smagsbedømmes måltiderne af fødevareBankens direktør, Karen Inger Thorsen og CSR chef i Dansk Supermarked, Helene Regnell - der samtidig slutter dysten af med at kåre en vinder.


30. Oct 2014

Vi søger en skarp kommunikationspraktikant

 

 

Kan du svinge pennen som Redzepi svinger køkkenkniven? Har du sans for de historier, der flytter folks følelser? Og vil du bruge disse evner til at gøre en grøn og social forskel? Så er det måske dig vi mangler i fødevareBanken. Vi kæmper for mindre madspild og bedre mad til socialt udsatte.

 

Vi søger en ambitiøs og dygtig kommunikationspraktikant, der har lyst til at få erfaring med at arbejde i NGO-verdenen. Du bliver en holdspiller i en lille organisation i rivende udvikling med fødevarer, social lighed og bæredygtighed som  centrale omdrejningspunkter.

 

Det forventer vi af dig

  • Du er i gang med en kommunikationsfaglig uddannelse, fx retorik, kommunikation, journalistik eller markedsføring.
  • Din kommunikative faglighed er i top, og du er dedikeret.
  • Du skriver godt og fejlfrit – og meget gerne kreativt og idérigt.
  • Du er nysgerrig, ikke bange for at spørge og har næse for research og relevant indhold.
  • Du er arbejdsom og tager ansvar for de opgaver, du får stillet.
  • Du opsøger selv opgaver og dine kollegaers indspark, når opgaverne skal løses.
  • Du er med til at hjælpe med lavpraktiske opgaver, som er en naturlig del af arbejdet for alle i organisationen.

 

Det kan vi tilbyde
Du bliver en del af en NGO, som arbejder socialt og bæredygtigt med overskudsmad. Du kommer helt tæt på en af de mest pulserende dagsordener både globalt og nationalt. Du får indblik i strategisk kommunikation og agenda setting. Du får konkret erfaring med at mobilisere og påvirke vores interessenter og offentlighed til at gøre en forskel via en række kommunikationskanaler og –værktøjer. Du bliver også en vigtig del af et engageret team, hvor din indsats tæller, og hvor du er med til at gøre en forskel for udsatte borgere og for klimaet.   

 

Vi har stor forståelse for, at praktikken er din mulighed for at få praktisk arbejdserfaring, mens du stadig er under uddannelse, og at praktikken tilpasses dit studie. 

 

Praktisk info
Praktikken er ulønnet. Arbejdstiden vil ligge på 37 timer om ugen, men er fleksibel. Praktik-forløbet ligger i forårssemesteret 2015. Forventet start i januar, men dette kan tilpasses din individuelle studieplan. Ansættelsesperioden er minimum tre måneder, men gerne seks måneder.

 

Ansøgningsfrist
Har du lyst til at være med til at gøre en grøn og social forskel, så send ansøgning og CV inden fredag den 14. november kl. 12.00 til Jesper Ingemann, jesper.ingemann@foedevarebanken.dk.  Samtaler afholdes i slutningen af november. Har du spørgsmål, så er du velkommen til at ringe til Jesper på tlf. 60 11 16 37.

 


Flere nyheder...


European Federation of Foodbanks

© fødevareBanken 2014

|

Birkedommervej 31 - 2. sal, 2400  København NV

|

(+45) 31 21 00 29

|

info@foedevarebanken.dk | Sitemap

Design by Robert Gutke



kontrolrapport