uddelte måltider

Vil du også blive samarbejdspartner med fødevareBanken?

Samarbejdspartnere

KraftSocial- og integrationsministeriet A FrostnemligincoMetroLauritzenFrugt.dkBonduelleRoskilde FestivalKelloggs

STOP MADSPILD. GIV MÅLTIDER TIL 46 UDSATTE. STØT MED 200 KR.

Har du lyst til at gøre en forskel for folk, der lever med madfattigdom? Og har du lyst til at hjælpe os med at reducere den danske fødevareindustris store mængde madspild? Du kan gøre en forskel ved at støtte fødevareBanken. For bare 200 kr. kan vi sætte 46 måltider mad på bordet for udsatte borgere. Donationen er fradragsberettiget!

 

 

DONER 200 KR. HER  

 

Tak for din støtte!

Google+

doner eller modtag fødevare

Seneste Nyheder

11. Feb 2015

Ny nordisk undersøgelse: Fødevarebanker har et stort uudnyttet potentiale for at minimere fødevarespild

 

En ny undersøgelse foretaget af Nordisk Ministerråd viser, at der hvert år serveres mere end 3 millioner måltider mad fra fødevarebanker med mad, som ellers ville være gået til spilde.

 

En ny nordisk undersøgelse finansieret af Nordisk Ministerråd via programmet for grøn nordisk vækst har vist, at der i de nordiske lande blev serveret 3 millioner måltider mad baseret på fødevareoverskud i 2013, selvom der kun er tre "officielle" fødevarebanker i regionen.

 

Første undersøgelse af sin slags

Dette er den første nordiske undersøgelse af omfordeling af fødevarer og en af ganske få systematiske undersøgelser af omfordeling af fødevarer i Europa. Der er blevet gennemført nationale undersøgelser i Finland, Sverige, Danmark og Norge, som har inkluderet fødevarebanker og lokal omfordeling.  

 

Stort potentiale

Der findes et stort uudnyttet potentiale for omfordeling af fødevarer i de nordiske lande, og et opfølgningsprojekt i Nordisk Ministerråds regi vil se nærmere på dette. Projektet vil involvere fødevarebankerne direkte samt fødevaresikkerhedsmyndighederne og forskningsinstitutter.  

 

Læs hele nyheden på Nordisk Råds hjemmeside.

Link til undersøgelsen her

05. Feb 2015

Miljøminister deler overskudsmad ud med fødevareBanken i Aarhus

 

Miljøminister Kirsten Brosbøl går ind i kampen mod madspild, når hun i dag besøger den nye fødevarebank i Aarhus for at hjælpe frivillige med at dele overskudsmad ud til elever på Kofoeds Skole. Fødevarebanken har på kort tid fået stor succes i Østjylland og udvider nu til Randers.

 

700.000 tons spiselige madvarer. Så meget smider vi årligt ud i Danmark. Det er bl.a. madvarer, der ikke fejler noget, og som kan komme udsatte borgere til gode. Det viser tal fra regeringens nye strategi for affaldsforebyggelse

 

Miljøminister Kirsten Brosbøl vil derfor gøre op med madspild, og i dag går hun aktivt ind i kampen, når hun sammen med fødevareBanken i Aarhus deler overskudsmad ud til elever på Kofoeds Skole.

 

Det er ikke kun et miljøproblem, at over 700.000 tons mad, der kunne være spist, ender i skraldespanden hvert år. Det er fuldstændig absurd, når der fx er socialt udsatte, der kan have brug for et godt måltid mad. Derfor er det inspirerende at se, hvordan fødevareBanken er lykkedes med at samle store mængder af overskudsmad ind til udsatte borgere, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

 

Regeringen styrker nu indsatsen mod madspild, og miljøministeren har netop lanceret Strategi for affaldsforebyggelse, hvor hun kommer med en række initiativer til at mindske madspild i alle led af værdikæden for fødevarer. Fx initiativer som ’madspildsjægerne’, der skal hjælpe storkøkkener og kantiner med at komme madspild til livs. Her er fødevareBanken er et godt eksempel på, hvordan der allerede bliver arbejdet for at mindske madspild. 

 

God start for fødevareBanken i Aarhus

I løbet af de bare to måneder, fødevareBanken har eksisteret i Aarhus, har de samlet næsten 25 tons mad ind. Det er en stor succes, og fødevareBanken kan nu udvide yderligere i Østjylland, så konceptet også bliver udbredt til Randers. 

 

Det er en stor milepæl for FødevareBanken at udvide arbejdet i Jylland, så vi nu dækker ikke bare Aarhus, men også Randers. Og fødevarebranchen og de sociale organisationer har taget rigtig godt imod os. Det er dejligt at se, at regeringen arbejder aktivt for at mindske madspild. Mad skal spises, ikke spildes, siger Karen Inger Thorsen, direktør i FødevareBanken.

 

fødevareBanken indsamler årligt over 400 tons frisk overskudsmad fra fødevareproducenter, grossister og supermarkeder. fødevareBankens frivillige distribuerer årligt frisk overskudsmad svarende til ca. en million måltider til udsatte borgere.   

 

Tid og sted

14.00-14.15 Velkomst og rundvisning hos fødevareBanken, P.O. Pedersensvej 15, 8200 Aarhus N

14.30-15.00 Uddeling af mad med fødevareBankens frivillige på Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C

 

Fakta

  • 700.000 tons madspild smides hvert år ud.
  • I servicesektoren er der et årligt madspild på 227.000 tons fordel på 163.000 tons fra detailhandlen, 29.000 tons fra hoteller og restauranter og 31.000 tons fra institutioner og storkøkkener om året. Madspild fra primærproduktionen udgør 100.000 per år, mens fødevareindustrien står for et årligt madspild på 133.000 tons. Resten af madspildet sker i husholdningerne.
  • Strategi for affaldsforebyggelse har madspild som et særligt indsatsområde.

05. Feb 2015

fødevareBanken udvider til Randers

Sociale organisationer i det randrusianske område glæder sig: Nu kommer Danmarks største organisation mod madspild til den østjyske by med friske overskudsvarer til udsatte borgere. Ved opstart får 9 sociale tilbud i byen besøg. fødevareBanken regner med at kunne udvide til andre jyske byer i løbet af foråret.

 

Økologisk kød og grønt fra Aarstiderne, brød fra Bilka og morgenmad fra Kelloggs er blot nogle af de forskellige friske overskudsvarer, som nu kommer udsatte borgere i Randers til gavn. Fra slut januar begynder fødevareBanken at levere til 9 sociale organisationer, som dermed kan tilbyde deres brugere variation og lækkerier på tallerkenen og samtidig deltage i indsatsen mod mindre madspild i Danmark.

 

Det er blandt andet Kirkens Korshærs væresteder, Kirkernes Familiehjælp og Perron 4, værested for psykisk syge og misbrugere, som er blandt de nye organisationer, der får frisk overskudsmad fra fødevareBanken.

 

Mindre madspild og bedre madoplevelser til udsatte

”Samarbejdet med fødevareBanken bidrager til mange hyggelige stunder omkring måltidet, nye smagsoplevelser og skaber lærerige snakke omkring maden og de forskellige ingredienser. Vi oplever brugere, som begynder at spise mere alsidigt og sundt, og vi oplever bestemt også en ansvarlighedsfølelse blandt vores brugere for at mindske det samfundsmæssige madspild. Det er et samarbejde, vi sætter stor pris på,” fortæller Perron 4’s leder Gine Nørager.

 

fødevareBanken indsamler frisk overskudsmad fra fødevareproducenter, grossister og supermarkedskæder og deler det ud til organisationer, som hjælper socialt udsatte. Foreningen har opereret i hovedstaden siden 2009, men slog inden jul dørene op Østjylland med base i Aarhus. Foreningen fokuserer på at bekæmpe det store madspild i fødevareindustrien og på at sikre bedre mad til socialt udsatte.

 

Flere jyske byer i sigte

”Vi har fået en meget positiv modtagelse i Randers og vi glæder os til at få flere sociale organisationer med ombord. Vi har mærket en rigtig stærk interesse både fra fødevaredonorer og de sociale organisationer for vores udvidelse til Østjylland, så vi regner med at komme til andre jyske byer i nær fremtid”, fortæller Karen-Inger Thorsen, direktør i fødevareBanken.

 

Miljøministeren markerer udvidelsen Torsdag d. 5. februar kl. 14

For at markere udvidelsen til Randers og regeringens nye strategi for affaldsforebyggelse besøger miljøminister Kirsten Brosbøl fødevareBanken i Østjylland. Det sker i fødevareBanken på P. O. Pedersensvej 15, 8200 Aarhus N kl. 14.00. Herfra kører miljøministeren ud med overskudsmad til Kofoeds Skole i Aarhus, hvor hun ankommer 14.30.   


Flere nyheder...


European Federation of Foodbanks

© fødevareBanken 2015

|

Birkedommervej 31 - 2. sal, 2400  København NV

|

(+45) 31 21 00 29

|

info@foedevarebanken.dk | Sitemap

Design by Robert Gutkekontrolrapport