uddelte måltider

Vil du også blive samarbejdspartner med fødevareBanken?

Samarbejdspartnere

KraftSocial- og integrationsministeriet A FrostnemligincoMetroLauritzenFrugt.dkBonduelleRoskilde FestivalKelloggs

STOP MADSPILD. GIV MÅLTIDER TIL 46 UDSATTE. STØT MED 200 KR.

Har du lyst til at gøre en forskel for folk, der lever med madfattigdom? Og har du lyst til at hjælpe os med at reducere den danske fødevareindustris store mængde madspild? Du kan gøre en forskel ved at støtte fødevareBanken. For bare 200 kr. kan vi sætte 46 måltider mad på bordet for udsatte borgere. Donationen er fradragsberettiget!

 

 

DONER 200 KR. HER  

 

Tak for din støtte!

Google+

doner eller modtag fødevare

Seneste Nyheder

13. Aug 2015

3,3 tons overskudsmad indsamlet på Smukfest

 

Første år med indsamling af overskudsmad i bøgeskoven var en succes. Den frivillige indsats dag og nat under festivalen gav flere tons mad på kontoen. Onsdag var overskuddet fordelt til blandt andet herberger og krisecentre.

 

 

Det var i år første gang, at fødevareBanken indsamlede overskudsmad på Smukfest. Festivalen byder på musik, mad og munter stemning for mere end 50.000 gæster. Under festivalen var fødevareBankens frivillige rundt til de forskellige madboder og fortælle om samarbejdet med Smukfest og om, hvordan boderne kunne donere varer, de eventuelt havde til overs til fødevareBanken. Det blev blandt andet til en del kød, grøntsager som løg og agurker samt lækre færdigretter fra Cofoco.

 

”Vi har oplevet en rigtig positiv opbakning til initiativet fra alle madboder på Smukfest. Mange af boderne er gode til at minimere deres spild, men det der har været har vi så kunnet modtage. Vi synes det er et rigtig pænt resultat. En god portion for os, men ikke et kæmpe spild, når man ser på festivalens størrelse,” fortæller Jesper Ingemann, presseansvarlig i fødevareBanken.

 

10 frivillige arbejdede både nat og dag med indsamlingen, og mandag og tirsdag var det meste af høsten fra Smukfest kørt ud til modtagerorganisationerne i Østjylland.

 

 

31. Jul 2015

Smukfest gør op med madspild: Overskudsmad kommer udsatte til gode

Smukfest vil, sammen med de mange madboder i skoven, som noget nyt i år donere overskudsvarer til fødevareBanken. Varerne uddeler fødevareBanken til socialt udsatte på blandt andet væresteder, krisecentre, børnehjem og herberger.

 

Danmarks smukkeste festival er med sine 50.000 gæster en af landets største og kendt for sine koncerter i de grønne skovomgivelser. Smukfest er samtidig også kendt for sin sociale profil og støtte til udsatte grupper via blandt andet Smukfonden. I år tager Smukfest et yderligere skridt i den sociale retning.

 

I et nyt samarbejde med den velgørende organisation fødevareBanken vil festivalen sammen med de mange madboder donere de alle overskudsvarer, som ikke når at blive brugt i festivaldagene til fødevareBanken, der uddeler overskudsfødevarer til socialt udsatte.

 

”Det er helt naturligt for os at starte et samarbejde med fødevareBanken. Vi er som festival midt i en skov vant til at tænke i baner, der dels tager hensyn til natur og miljø og dels har vi fokus på at gøre noget for dem i vores samfund, som har det sværere end andre. Vi har gjort det i mindre skala tidligere, men i år kan vi sammen med fødevareBanken gøre det i meget større målestok,” fortæller talsmand for Smukfest Poul Martin Bonde.

 

FødevareBanken er Danmarks største organisation mod madspild og organisationens frivillige vil i løbet af festivalen besøge de mange madboder og sørge for at de madvarer, der måtte være i overskud bliver samlet ind og ikke ender i containeren. Årligt indsamler organisationen frisk overskudsmad fra fødevareindustrien svarende til ca. en million måltider til sociale og velgørende organisationer, som hjælper blandt andet hjemløse, stofmisbrugere, krise- og voldsramte familier.

 

”Samarbejdet med Smukfest er utroligt givende på flere måder. Vi nedbringer for det første spildet på festivalen og sørger for at udsatte borgere får glæde af maden. Samtidig viser Smukfest, at bekæmpelse af madspild og omsorg for udsatte er vigtigt. Og det budskab kan nå ud til rigtig mange mennesker. Det er positivt og er med til at vise et godt eksempel,” fortæller presseansvarlig i fødevareBanken Jesper Ingemann.

 

FAKTA

Der findes omkring 70 madboder og stader på Smukfest i festivaldagene

Indsamlingen af overskudsmad finder sted lør. d. 8. Til man. d. 10. aug. 

20. Jul 2015

På Østervang er frisk frugt fra fødevareBanken et hit

På Forsorgshjemmet Østervang lidt uden for Århus kigger brugerne ind forbi kantinen en ekstra gang hver mandag. De har nemlig for længst regnet ud, at mandag er dagen, hvor fødevareBanken kommer forbi med friske varer.


På Østervang ved de aldrig, hvad der gemmer sig af friske overskudsvarer i varebilen, når fødevareBanken kommer forbi, men leveringerne fra fødevareBanken er et godt supplement til ugens menu. 


- Vi er ikke afhængige af leveringerne fra fødevareBanken, men de varer, vi får, er menuens ”flødeskum” – det ekstra, der lige kommer ovenpå og gør det lidt ekstra lækkert, fortæller afdelingsleder for serviceenheden, Laila Wiese Akselsen og fortsætter: Især den friske frugt er et hit blandt vores brugere, for det er lækkert og nemt at spise direkte fra kurven, når vi stiller det frem.

 

Ta’ selv bord

Østervang kan huse op til 92 beboere – alle hjemløse og nogle med et misbrug og med brug for hjælp til at finde sin plads i samfundet. Tre gange om dagen bliver der serveret mad fra Østervangs kantine, hvor brugerne kan spise sammen eller tage maden med til egne værelser.


- Om mandagen, når fødevareBanken har været forbi, er der mange, der kigger ind forbi en ekstra gang. Alle de fødevarer, vi ikke kan bruge i køkkenet, stiller vi på et bord i kantinen, som brugerne kan tage med tilbage til deres værelser. Det kan være frisk frugt, små yoghurter, kiks eller litermælk. Og leveringerne er meget populære, for bordet bliver tømt hver gang – især når der er frisk frugt, forklarer Laila.

 

Palmeblad på menuen

Østervang har fået mad fra fødevareBanken en gang om ugen, siden fødevareBankens afdeling i Århus åbnede i oktober sidste år. For modtagere er der et årligt transportgebyr på 10.000 kr.


- For os er det alle pengene værd. Jeg vil tro, at vi har modtaget varer for 10.000 kr. allerede i januar i år. Og selvom vi altid er de sidste på ruten, er det som en gavebod, når dørene til kølebilen åbner. Køkkenpersonalet synes, det er sjovt at arbejde med, for hvordan pepper man frisk grønkål op, og hvad gør man lige med palmeblade? Engang i mellem må vi søge på nettet for at blive inspirerede, griner Laila.


Men selvom der er mange fristende varer, tager vi altid kun, hvad vi skal bruge. Hvad nytter det, hvis det ender med, at vi alligevel smider det ud, spørger hun. I køkkenet er de opmærksomme på også at mindske eget madspild. En gang om ugen er menuen: ”Køkkenet overrasker”. Det er dagen, hvor der bliver serveret rester, og hvor køkkenpersonalet rydder op i kølerum og frysere og bruger de friske råvarer, der er i overskud - I allerbedste fødevareBanken-stil…

 


Flere nyheder...


European Federation of Foodbanks

© fødevareBanken 2015

|

Birkedommervej 31 - 2. sal, 2400  København NV

|

(+45) 31 21 00 29

|

info@foedevarebanken.dk | Sitemap

Design by Robert Gutkekontrolrapport