uddelte måltider

Vil du også blive samarbejdspartner med fødevareBanken?

Samarbejdspartnere

KraftSocial- og integrationsministeriet A FrostnemligincoMetroLauritzenFrugt.dkBonduelleRoskilde FestivalKelloggs

STOP MADSPILD. GIV MÅLTIDER TIL 46 UDSATTE. STØT MED 200 KR.

Har du lyst til at gøre en forskel for folk, der lever med madfattigdom? Og har du lyst til at hjælpe os med at reducere den danske fødevareindustris store mængde madspild? Du kan gøre en forskel ved at støtte fødevareBanken. For bare 200 kr. kan vi sætte 46 måltider mad på bordet for udsatte borgere. Donationen er fradragsberettiget!

 

 

DONER 200 KR. HER  

 

Tak for din støtte!

Google+

doner eller modtag fødevare

Seneste Nyheder

22. May 2015

Det går alt for langsomt med at bekæmpe vores enorme fødevarespild

 

Fødevarespildet i Danmark er et kæmpe samfundsproblem. Der er blevet gjort meget i Danmark de seneste år, men der kan fortsat gøres meget. Der er stadig barrierer i lovgivningen så som momsregler, som gør det meget dyrt og besværligt for fødevarevirksomheder at give det til fødevarebanker frem for bare at smide det ud. Det synes vi, er meget ærgerligt.

 

Branchen vil rigtig gerne problemet til livs. Det mærker vi på de mange fødevaredonorer, som vi samarbejder med. I dag lader det til, at reglerne giver økonomisk incitament til at smide mad ud i stedet for at donere det. Vi synes, det er vigtigt at politikerne gør det lettere at donere til fødevarebanker frem for at smide det ud.

 

Vi tror ikke, man kommer madspild til livs ved at forbyde supermarkeder at smide ud. Der er madspild hele vejen fra jord til bord. For eksempel skal vi passe på ikke lovgivningsmæssigt at tvinge spildet fra et led i kæden til et andet f.eks. fra en masse supermarkeder til en velgørenhedsinstitution, som så alligevel ender med at smide det ud.

21. May 2015

fødevareBanken blandt 40 forslag til Nordisk Råds natur- og miljøpris 2015

Befolkningen i de nordiske lande har foreslået sine kandidater til dette års nordiske miljøpris. Nordisk Råd har modtaget over 40 forslag om kommuner, byer eller organisationer, som har gjort en særlig indsats for miljøet, eller som har sat fokus på et specifikt miljøområde.

 

fødevareBanken er blandt de 40 udvalgte forslag, hvilket modtages meget positivt i organisationen:

 

"Den her anerkendelse fra Nordisk Råd er vi meget stolte af. Jeg synes især, det er en anerkendelse til de mange frivillige, samarbejdspartnere og støtter, som kontinuerligt bakker op om og muliggør fødevareBankens arbejde," fortæller fødevareBankens direktør Karen-Inger Thorsen. 

 

Temaet for årets pris er klimaudslip. Prisen gives til en virksomhed, organisation eller person, som på en beundringsværdig måde har udviklet et produkt eller en opfindelse eller via andre kreative indsatser har bidraget til en fremtidig reduktion af udslippet af drivhusgasser i Norden, lyder det fra bedømmelseskomitéen.Det skriver Nordisk Råd i en pressemeddelelse. 

 

Læs nyheden fra Nordisk Råd og se de 40 udvalgte forslag på Nordisk Råds hjemmeside.

13. May 2015

Kokkeelever forvandler 5 tons kagemix til lækkerier for udsatte

5 tons madspildsudfordring til fødevareBanken og eleverne fra Hotel og Restaurant, Teknisk Skole Silkeborg: Eleverne har kæmpet en brav kamp for at forvandle 5 tons julesmåkagemix som ellers skulle destrueres til spiselige lækkerier. Nu kan de præsentere pallevis af bagværk og opskrifter som fødevareBanken kan bringe ud til udsatte borgere i Østjylland.

 

Det er næsten som et kinderæg: Lærerig uddannelse for eleverne på Hotel og Restaurant – Teknisk Skole Silkeborg, 5 tons mindre madspild for Bilka i Holstebro og lækre søde sager til udsatte borgere. Det er resultatet af et samarbejde mellem Teknisk Skole Silkeborg og non profit-organisationen fødevareBanken omkring 5 tons småkagemix, som fødevareBanken har modtaget fra supermarkedskæden Bilka.  

 

Når bestillinger af julevarer går i gang, kan det være svært at forudse, hvor meget der skal bestilles for at matche danskernes indkøbsvaner. Derfor modtog fødevareBanken efter jul 5 tons småkagemix til at lave julesmåkager af, som Bilka ikke kunne få solgt.

 

Men det var et produkt, der som sæsonvare og blandingsprodukt var svært at afsætte til de væresteder, krisecentre og herberger, som fødevareBanken uddeler overskudsmad til. Derfor har Teknisk Skole Silkeborg og fødevareBanken indledt et samarbejde om at få gjort mix til mad. Skolen så udfordringen som en oplagt mulighed for at uddanne kokkeeleverne i at udvikle løsninger til at håndtere potentielt madspild og til at forarbejde anderledes produkter til helt nye smagsoplevelser blandt andet lagkagebunde, krydderkager og et opskriftshæfte med en række opskrifter på blandt andet boller og brød.

 

Udfordringen for eleverne på kokkeuddannelsen er blevet en del af deres grundforløb på 20 uger, og det er en succes lyder det fra skolen:

”For eleverne har det været en meget sjov og lærerig opgave. De får lov til at prøve kræfter med en helt konkret udfordring fra det virkelige liv, som dels kan forebygge madspild og samtidig kan komme mennesker, som har det svært, til gavn. Det har også været en skæg udfordring at skulle gøre bagværket og opskrifterne enkle at gå til” fortæller Anne-Mette Stender, der er uddannelsesleder på Teknisk Skole Silkeborg.

 

I fødevareBanken er der stor glæde over, at denne nye form for samarbejde kan gøre madspild til måltid:

”Det er en helt ny form for samarbejde om varerne, som er en absolut win-win situation for alle parter. Bilka undgår spild, eleverne lærer at modvirke madspild ved at genbruge anderledes produkter i ny form og vi kan aflevere nogle lækre nye kager og opskrifter til vores modtagere,” fortæller driftschef i fødevareBankens Aarhus-afdeling Jesper Kinnerup.

 

STORE BAGE- OG UDDELINGSDAG 13. MAJ

 

13. maj kulminerer arbejdet med kagemix’en, hvor eleverne bager og præsenterer de bedste resultater af deres arbejde. Herefter kører fødevareBanken bagværk og opskrifter ud til væresteder, herberger, krisecentre og andre sociale organisationer i Østjylland. Her vil der være mulighed for at følge arbejdet, tage billeder samt følge fødevarebankens uddeling af de mange tons lækkerier. 


Flere nyheder...


European Federation of Foodbanks

© fødevareBanken 2015

|

Birkedommervej 31 - 2. sal, 2400  København NV

|

(+45) 31 21 00 29

|

info@foedevarebanken.dk | Sitemap

Design by Robert Gutkekontrolrapport