uddelte måltider

Vil du også blive samarbejdspartner med fødevareBanken?

Samarbejdspartnere

KraftSocial- og integrationsministeriet A FrostnemligincoMetroLauritzenFrugt.dkBonduelleRoskilde FestivalKelloggs

fra madspild til måltid

I Danmark smider vi årligt 540.000 tons fødevarer ud. Det sker samtidig med, at mange tusinde danskere har svært ved at skaffe mad på bordet. Det arbejder vi på at ændre!

 

I fødevareBanken har vi bygget bro mellem dem, der har for meget og dem, der har for lidt. Hver dag transporterer vi friske, overskydende fødevarer, der alligevel skulle destrueres, ud til dem, der mangler den.

 

Læs mere om vores arbejde

Google+

doner eller modtag fødevare

Seneste Nyheder

10. Apr 2014

fødevareBanken starter nyt samarbejde med døgnNetto

Fra i dag bliver brød, bananer og andre friske overskudsvarer fra døgnNetto til måltider for socialt udsatte borgere – og ikke til madspild. døgnNetto indleder samarbejde med fødevareBanken om at donere overskydende mad til organisationer, der hjælper socialt udsatte.


Regionschef for døgnNetto, Tonny Jensen, glæder sig over aftalen, som betyder, at overskudsvarerne fra døgnNettoerne ikke ender som madspild, men i stedet kommer nogle mennesker til gode, som ellers ikke har råd til sunde, varierede madvarer.

 

- Jeg er utrolig glad for, at døgnNetto kan være med til at gå forrest i denne sag. Jeg har aldrig brudt mig om at se ganske udmærket mad blive smidt ud. Det er for mig helt uacceptabelt og uetisk, siger Tonny Jensen.


Overskudsvarerne kan være frugt og grønt, som har fået mærker, og derfor ikke kan sælges, og brød,  som ofte er i overskud, fordi døgnNetto har så strenge kvalitetskrav. Overskudsvarerne kan være al mad inden for sidste holdbarhedsdato – dog ikke frostvarer.

 

For døgnNetto, som er en del af Dansk Supermarked, er det vigtigt, at der ikke bliver gået på kompromis med kvalitet, smag og fødevaresikkerhed, hverken når maden sælges eller gives væk. Partnerskabet med fødevareBanken er derfor helt naturligt, fordi fødevareBanken stiller så høje krav til egenkontrol og hygiejne og jævnligt bliver kontrolleret af fødevaremyndighederne. Samtidig sørger fødevareBanken for, at døgnNettos varer kommer ud til en meget bred vifte af organisationer og på den måde tilgodeser mange forskellige mennesker, som har brug for støtte eller hjælp.

 

Karen Inger Thorsen, direktør i fødevareBanken, hilser også de nye faste leverancer fra døgnNetto velkommen.

 

- Det er utrolig vigtigt, at store aktører som døgnNetto og Dansk Supermarked er med til at gøre noget ved madspild og samtidig hjælper vores udsatte medborgere. Det betyder meget for vores organisation og for vores alle sammens miljø og velfærd helt generelt, fortæller Karen Inger Thorsen.


Det er i første omgang døgnNetto på Utterslevvej, Tomsgårdsvej, Lygten og to døgnNetto på Frederikssundsvej, som donerer overskudsvarer gennem fødevareBanken. 

19. Mar 2014

fødevareBanken og FoodExpo samarbejder om mindre madspild

Tirsdag den 18. marts var fødevareBanken i Herning for at indsamle fødevarer fra Foodexpo, som er Nordens største fagmesse for fødevarebranchen. Foodexpo har i år valgt at gå aktivt ind i indsatsen mod madspild og madfattigdom blandt andet i form af et partnerskab med fødevareBanken. Onsdag d. 19. marts begynder uddelingen af overskudsmaden fra messen til sociale organisationer.


Nordens største fagmesse for fødevarebranchen Foodexpo har i år sat særligt fokus på madspild og inviteret fødevareBanken med som partner. Vi havde tirsdag d. 18. marts sendt en af vores kølebiler til Herning for at indsamle en stor mængde af den mad, som blev til overs fra udstillingerne på den store messe for fødevarebranchen, som afholdes for 6. gang  i år.

 

Samarbejdet mellem Foodexpo og fødevareBanken understreger, at madspild er en prioritet ikke blot hos forbrugerne, men i høj grad også ligger fagfolk og branchen på sinde. Og at der kan være stor social værdi i at omsætte madspild til måltider.

 

”Vores partner fødevareBanken hjælper os med at få køle og frysevarer ud, der hvor det gør gavn. fødevareBanken bruger deres eksisterende netværk i København og på Sjælland til at afsætte fødevarerne. Så projektet er nu af national omfang og vi takker mange gange fordi fødevareBanken kunne stille op med så kort varsel”, siger Foodexpo om samarbejdet.

 

”Vi er utroligt glade for, at interessen og lysten til at gøre en aktiv og konkret indsats mod madspild og madfattigdom er så stor hos Foodexpo. At fødevarebranchen selv er med til at gå forrest gør en væsentlig forskel for mange socialt udsatte borgere, fordi der bliver delt en masse gode varer ud, som ellers var røget i affaldscontaineren. Det sender også et vigtigt signal om, at branchen forholder sig til udfordringerne omkring ressourcespild og gerne vil løfte et samfundsansvar”, siger fødevareBankens direktør Karen Inger Thorsen

 

Læs mere på

http://www.foodexpo.dk/om-foodexpo/foodexpo-mod-madspild

 

 

14. Mar 2014

fødevareBanken og Send Flere Krydderier får cyklende køkken!

I værkstedet på Amager er cykelkokken Morten Wulff og snedker Rasmus Stampe i fuld gang med byggeriet af et splinternyt cykelkøkken til fødevareBanken og Send Flere Krydderier, Indvandrer Kvindecentrets socialøkonomiske cateringfirma.

 

Cykelkøkkenet er et fælles projekt som på underholdende og innovativ vis sætter fokus på mad, kulturmøder og bæredygtighed! Vi kan med andre ord nemt komme rundt og fortælle byens borgere og de organisationer vi arbejder med hvordan overskudsvarer – der ofte består af utraditionelle fødevarer og ingredienser - kan omdannes til lækre måltider.

 

Idéen er inspireret af Mortens eget cykelkøkken, som han skabte for 12 år siden: Han ville have sit eget mobile køkken bygget op omkring en cykel, så han som kok kunne komme let ud på gader og stræder og dele madglæde og køkkenoplevelser. Ideen blev til et helt unikt og fuldt funktionelt køkken på hjul.

 

Her 12 år senere er idéen den samme, men det nye cykelkøkken bliver ikke bare en kopi af sin forløber. fødevareBanken og Send Flere Krydderier har nemlig helt særlige ønsker til manøvredygtighed og udstyr, så Morten har måttet genopfinde en ny type køkken der er endnu mere fleksibelt. Cykelkøkkenet skal for det første have masser af arbejdsplads og skal samtidig indeholde både gas, komfur, koldt og varmt vand, kølemuligheder, bordplads og opbevaring. Og endelig skal det også leve op til gældende lovgivning omkring fødevarehygiejne og cykelkøretøjer.

 

Det er midler fra Miljøministeriets pulje Grønne Ildsjæle som har givet fødevareBanken og Send Flere Krydderier mulighed for at føre det store ønske om et mobilt køkken ud i livet.

 

Cykelkøkkenet bliver klar til brug over sommeren, og vi har sammen med Send Flere Krydderier og cykelkokken allerede masser af sjove events på tegnebrættet og glæder os til at kunne vise den nok sejeste cykel i København frem!

 

Om Send Flere Krydderier:

Send Flere Krydderier er Indvandrer Kvindecentrets socialøkonomiske virksomhed, der har til formål at skabe arbejdspladser og integrere etniske minoritetskvinder på det danske arbejdsmarked. Det gør de ved at opkvalificere og ansætte kvinderne i en cateringvirksomhed med fokus på at skabe eksotisk verdensmad.

 

Om Cykelkokken:

Morten Wulff er uddannet kok og teknisk designer og har siden 2002 brugt sit cyklende køkken til arrangementer og events. http://www.cykelkokken.dk/

 

 


Flere nyheder...


European Federation of Foodbanks

© fødevareBanken 2014

|

Birkedommervej 31 - 3. sal, 2400  København NV

|

(+45) 31 21 00 29

|

info@foedevarebanken.dk | Sitemap

Design by Robert Gutke



kontrolrapport