uddelte måltider

Vil du også blive samarbejdspartner med fødevareBanken?

Samarbejdspartnere

KraftSocial- og integrationsministeriet A FrostnemligincoMetroLauritzenFrugt.dkBonduelleRoskilde FestivalKelloggs

STOP MADSPILD. GIV MÅLTIDER TIL 46 UDSATTE. STØT MED 200 KR.

Har du lyst til at gøre en forskel for folk, der lever med madfattigdom? Og har du lyst til at hjælpe os med at reducere den danske fødevareindustris store mængde madspild? Du kan gøre en forskel ved at støtte fødevareBanken. For bare 200 kr. kan vi sætte 46 måltider mad på bordet for udsatte borgere. Donationen er fradragsberettiget!

 

Hvorfor har vi særligt brug for din donation lige nu? 

 
For godt et år siden blev fødevareBanken § 8A godkendt af SKAT. Det betyder bl.a., at privatpersoners og virksomheders økonomiske donationer er fradragsberettigede hos SKAT. Godkendelsen betyder også, at fødevareBanken nu har lov til at foretage offentlige indsamlinger, og at vi kan søge en række større puljer i diverse ministerier. Kravene for ordningen er imidlertid blevet skærpet, og fremover skal fødevareBanken kunne bevise, at minimum 101 personer har støttet os med minimum 200 kroner. Derfor har vi brug for dig.

 

DONER 200 KR. HER  

 

Tak for din støtte!

Google+

doner eller modtag fødevare

Seneste Nyheder

12. Nov 2014

Kom med til Just Eat It - den roste dokumentar om madspild

fødevareBanken inviterer dig til visningen af Just Eat It: A Food Waste Story, der vises under CPH:DOX. Filmen vises i Bremen Teater d. 12 november kl. 19.30, og du kan tilmed få en rabatkode til billetten. 

 

Køb billetten her, og indtast rabatkoden "Foedevarebanken2014".

 

40 procent af den mad, der produceres i verden, bliver aldrig spist. Men nu kan det være nok! De to filmmagere og madentusiaster Jen og Grant beslutter sig for kun at leve af madvarer, der er blevet kasseret - i et halvt år. Forbrugerne vil nemlig have snorlige agurker, bananer med symmetriske kurver og ferskner uden pletter. Iført pandelamper kaster de to idealister sig ud i supermarkedernes bugnende affaldscontainere, men hvad de troede ville blive en kamp for at finde mad nok, bliver en kamp for at indtage bare en brøkdel af alt den mad, de finder. Den alternative menu byder på hummus og chokolade i overflod, der sætter de to på en hård prøve. For hvad stiller man op med et kæmpe parti æg, når man kun er to til at spise dem? Og hvad med al den yoghurt man normalt aldrig ville have spist? Både hos forbrugere og supermarkeder er der heldigvis et stigende fokus på det paradoksale problem. Og her kan du få et par velsmagende opskrifter, på hvordan du selv kan være med til at vende udviklingen! Filmen præsenteres i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, fødevareBanken og Dansk Supermarked.

 

Særarrangement med debat om madspild


D. 14. november vises filmen i Netto på Rådhuspladsen efterfulgt af en række happenings samt debat om madspild ved: Helene Regnell (CSR chef i Dansk Supermarked), Selina Juul (stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og modtager af Nordisk Råds Natur- og miljøpris), Ole Linnet Juul (Branchechef for DI Fødevarer), Karen Inger Thorsen (Direktør for Fødevarebanken) og Camilla Udsen (Forbrugerrådet). Find eventet på facebook her!

06. Nov 2014

Arla donerer 15 tons ost til socialt udsatte

Arla har valgt at donere 15 tons ost til hjælpeorganisationen fødevareBanken. Ostene, der oprindeligt var tiltænkt det russiske marked, kan ikke sælges i Rusland pga. det russiske importforbud og kan ikke sælges på andre markeder. De kommer nu udsatte borgere til gode via fødevareBanken.

Da Rusland i august valgte at stoppe al import af bl.a. mejeriprodukter fra EU, stod Arla pludselig tilbage med store mængder ost og smør, der allerede var blevet produceret  med henblik på eksport til det russiske marked. 

Siden har Arla formået at anvende stort set alle de ramte varer på andre markeder, men en mindre del af produkterne kan af forskellige årsager ikke længere ompakkes og sælges – enten fordi det ville blive for dyrt at erstatte den russiske emballage eller fordi nogle af ostene indeholder særlige krydderier, der ikke tåler ompakning.

Nogle af varerne er f.eks. glas med hvide ostetern i olie, der ikke kan ompakkes uden at lide skade, mens der i andre tilfælde er tilsat krydderier, der gør, at ostene ikke kan omsmeltes.

I stedet for at kassere varerne har Arla indgået en aftale med fødevareBanken om, at organisationen modtager ostene. FødevareBanken er en humanitær organisation, som indsamler frisk overskudsmad fra fødevarebranchen og uddeler den til sociale organisationer, der hjælper udsatte borgere som eksempelvis kriseramte kvinder og børn, hjemløse, sindslidende og misbrugere i Danmark.

”Det er lykkedes os at sælge næsten alle de varer, vi allerede havde produceret til Rusland, da importforbuddet kom. Der er meget lidt tilbage, men vi ønsker ikke, at gode fødevarer skal gå til spilde, så vi er glade for, at fødevarebanken kan få gavn af de resterende produkter, som vi ellers ville være nødt til at kassere,” siger CSR-chef i Arla, Maja Møller.

De 15 tons ost fra Arla bliver leveret til fødevarebanken af flere omgange i løbet af november måned. Der er tale om hvid ost i tern af varemærket Arla Apetina® og flødeost af varemærket Arla Natura® i en række forskellige varianter, der ikke kan købes i danske butikker – f.eks. blåbær, oliven, rucola, chokolade m.fl.

”Vi er meget glade for Arlas donation. For os er der tale om en meget stor donation, som kan komme flere tusinde borgere til gode. Samtidig går ostene ikke til spilde, så det er en win-win situation,” siger direktør i fødevareBanken, Karen-Inger Thorsen.

05. Nov 2014

fødevareBanken søger digital praktikant

 

ER DU FØDEVAREBANKENS NYE IT-PRAKTIKANT?

Hvem er vi?


fødevareBanken er en non-profit, apolitisk forening, der siden 2009 har modtaget overskudsmad fra fødevareproducenter, landbrug, supermarkeder og grossister og fordelt det blandt organisationer, der arbejder for og med samfundets socialt udsatte - heriblandt børn, kriseramte kvinder og mænd, hjemløse, stofmisbrugere og psykisk syge. Sidste år videredistribuerede vi 426 tons friske overskudsfødevarer til socialt udsatte – det svarer til over en million måltider!

Vi er 9 ansatte og omkring 120 frivillige og har til huse i Nordvest på Birkedommervej. Du kommer til at indgå i et team af engagerede medarbejdere, der brænder for fødevareBankens formål. Teamet består af henholdsvis vores nationale team (Ledelsen med vores direktør, fundraising- og udvikling samt kommunikation) og vores driftsteam (logistik, fødevaredonorer, frivilligkoordinering mm.).  Du vil være i berøring med begge teams og vil være den, der kender bedst til arbejdet med digitale løsninger. Du skal derfor kunne arbejde selvstændigt og løsningsorienteret.


Hvem leder vi efter?


Vi leder efter en person, der kan varetage opgaver bl.a. inden for følgende områder:

 • Hjemmeside: opdatering, videreudvikling og design af vores hjemmeside.
 • Sociale medier: opdatering og vedligeholdelse af fødevareBankens Facebook, Instagram, osv.
 • Holde opsyn med vores online betalingssystem og NETs.
 • Digitale analyser: tracing og udtræk via hjemmeside, nyhedsbrev, Facebook mm.
 • Udsende nyhedsmails: Vi anvender Mailchimp.
 • Google Adwords.
 • Evt. udarbejdelse og redigering af billedemateriale/små videoer (Adobe-pakken).


Hvad kan vi tilbyde:


 • Brug dine faglige evner til at gøre en forskel for udsatte borgere i Danmark.
 • Ansvar for egne arbejdsopgaver, og mulighed for selv at have indflydelse på disse.
 • Et stort og lyst arbejdsmiljø med en uformel tone, hvor humor er en del af hverdagen.
 • Bliv del af et spændende, ungt og dynamisk team.
 • Bliv del af en apolitisk forening i rivende udvikling.

 

Praktikpladsen er ulønnet

 

KONTAKTPERSON

 

Hanne Sophie Hjorth Jensen

Udvikling og fundraising

Tlf. 6011 1636

hanne.hjorth@foedevarebanken.dk


Flere nyheder...


European Federation of Foodbanks

© fødevareBanken 2014

|

Birkedommervej 31 - 2. sal, 2400  København NV

|

(+45) 31 21 00 29

|

info@foedevarebanken.dk | Sitemap

Design by Robert Gutkekontrolrapport