uddelte måltider

Vil du også blive samarbejdspartner med fødevareBanken?

Samarbejdspartnere

KraftSocial- og integrationsministeriet A FrostnemligincoMetroLauritzenFrugt.dkBonduelleRoskilde FestivalKelloggs

STOP MADSPILD. GIV MÅLTIDER TIL 46 UDSATTE. STØT MED 200 KR.

Har du lyst til at gøre en forskel for folk, der lever med madfattigdom? Og har du lyst til at hjælpe os med at reducere den danske fødevareindustris store mængde madspild? Du kan gøre en forskel ved at støtte fødevareBanken. For bare 200 kr. kan vi sætte 46 måltider mad på bordet for udsatte borgere. Donationen er fradragsberettiget!

 

 

DONER 200 KR. HER  

 

Tak for din støtte!

Google+

doner eller modtag fødevare

Seneste Nyheder

31. Jul 2015

Smukfest gør op med madspild: Overskudsmad kommer udsatte til gode

Smukfest vil, sammen med de mange madboder i skoven, som noget nyt i år donere overskudsvarer til fødevareBanken. Varerne uddeler fødevareBanken til socialt udsatte på blandt andet væresteder, krisecentre, børnehjem og herberger.

 

Danmarks smukkeste festival er med sine 50.000 gæster en af landets største og kendt for sine koncerter i de grønne skovomgivelser. Smukfest er samtidig også kendt for sin sociale profil og støtte til udsatte grupper via blandt andet Smukfonden. I år tager Smukfest et yderligere skridt i den sociale retning.

 

I et nyt samarbejde med den velgørende organisation fødevareBanken vil festivalen sammen med de mange madboder donere de alle overskudsvarer, som ikke når at blive brugt i festivaldagene til fødevareBanken, der uddeler overskudsfødevarer til socialt udsatte.

 

”Det er helt naturligt for os at starte et samarbejde med fødevareBanken. Vi er som festival midt i en skov vant til at tænke i baner, der dels tager hensyn til natur og miljø og dels har vi fokus på at gøre noget for dem i vores samfund, som har det sværere end andre. Vi har gjort det i mindre skala tidligere, men i år kan vi sammen med fødevareBanken gøre det i meget større målestok,” fortæller talsmand for Smukfest Poul Martin Bonde.

 

FødevareBanken er Danmarks største organisation mod madspild og organisationens frivillige vil i løbet af festivalen besøge de mange madboder og sørge for at de madvarer, der måtte være i overskud bliver samlet ind og ikke ender i containeren. Årligt indsamler organisationen frisk overskudsmad fra fødevareindustrien svarende til ca. en million måltider til sociale og velgørende organisationer, som hjælper blandt andet hjemløse, stofmisbrugere, krise- og voldsramte familier.

 

”Samarbejdet med Smukfest er utroligt givende på flere måder. Vi nedbringer for det første spildet på festivalen og sørger for at udsatte borgere får glæde af maden. Samtidig viser Smukfest, at bekæmpelse af madspild og omsorg for udsatte er vigtigt. Og det budskab kan nå ud til rigtig mange mennesker. Det er positivt og er med til at vise et godt eksempel,” fortæller presseansvarlig i fødevareBanken Jesper Ingemann.

 

FAKTA

Der findes omkring 70 madboder og stader på Smukfest i festivaldagene

Indsamlingen af overskudsmad finder sted lør. d. 8. Til man. d. 10. aug. 

20. Jul 2015

På Østervang er frisk frugt fra fødevareBanken et hit

På Forsorgshjemmet Østervang lidt uden for Århus kigger brugerne ind forbi kantinen en ekstra gang hver mandag. De har nemlig for længst regnet ud, at mandag er dagen, hvor fødevareBanken kommer forbi med friske varer.


På Østervang ved de aldrig, hvad der gemmer sig af friske overskudsvarer i varebilen, når fødevareBanken kommer forbi, men leveringerne fra fødevareBanken er et godt supplement til ugens menu. 


- Vi er ikke afhængige af leveringerne fra fødevareBanken, men de varer, vi får, er menuens ”flødeskum” – det ekstra, der lige kommer ovenpå og gør det lidt ekstra lækkert, fortæller afdelingsleder for serviceenheden, Laila Wiese Akselsen og fortsætter: Især den friske frugt er et hit blandt vores brugere, for det er lækkert og nemt at spise direkte fra kurven, når vi stiller det frem.

 

Ta’ selv bord

Østervang kan huse op til 92 beboere – alle hjemløse og nogle med et misbrug og med brug for hjælp til at finde sin plads i samfundet. Tre gange om dagen bliver der serveret mad fra Østervangs kantine, hvor brugerne kan spise sammen eller tage maden med til egne værelser.


- Om mandagen, når fødevareBanken har været forbi, er der mange, der kigger ind forbi en ekstra gang. Alle de fødevarer, vi ikke kan bruge i køkkenet, stiller vi på et bord i kantinen, som brugerne kan tage med tilbage til deres værelser. Det kan være frisk frugt, små yoghurter, kiks eller litermælk. Og leveringerne er meget populære, for bordet bliver tømt hver gang – især når der er frisk frugt, forklarer Laila.

 

Palmeblad på menuen

Østervang har fået mad fra fødevareBanken en gang om ugen, siden fødevareBankens afdeling i Århus åbnede i oktober sidste år. For modtagere er der et årligt transportgebyr på 10.000 kr.


- For os er det alle pengene værd. Jeg vil tro, at vi har modtaget varer for 10.000 kr. allerede i januar i år. Og selvom vi altid er de sidste på ruten, er det som en gavebod, når dørene til kølebilen åbner. Køkkenpersonalet synes, det er sjovt at arbejde med, for hvordan pepper man frisk grønkål op, og hvad gør man lige med palmeblade? Engang i mellem må vi søge på nettet for at blive inspirerede, griner Laila.


Men selvom der er mange fristende varer, tager vi altid kun, hvad vi skal bruge. Hvad nytter det, hvis det ender med, at vi alligevel smider det ud, spørger hun. I køkkenet er de opmærksomme på også at mindske eget madspild. En gang om ugen er menuen: ”Køkkenet overrasker”. Det er dagen, hvor der bliver serveret rester, og hvor køkkenpersonalet rydder op i kølerum og frysere og bruger de friske råvarer, der er i overskud - I allerbedste fødevareBanken-stil…

 

05. Jun 2015

Nyt samarbejde med NorthSide: vil donere alle overskudsvarer til fødevareBanken

 Det skal være slut med madspild på Aarhus største musikfestival. NorthSide og fødevareBanken vil sammen bekæmpe madspild på årets festival og lade maden komme blandt andet hjemløse, psykisk sårbare og kriseramte familier til gode.

 

NorthSide, der har vundet internationale priser for sin indsats som miljørigtig festival, tager i år endnu et ambitiøst skridt for at styrke festivalens grønne og bæredygtige profil. Festivalen indgår i år et samarbejde med fødevareBanken om at donere overskudsvarer fra festivalen til  organisationen.

 

FødevareBanken er Danmarks største organisation mod madspild og deres mange frivillige vil i løbet af alle festivalens tre dage besøge de mange madboder og sørge for at de madvarer, der måtte være i overskud bliver samlet ind frem for at ende i skraldespanden. 

 

- For os er det vigtigt, at være en grøn festival på alle måder, og madspild er bestemt et område, vi har stort fokus på. Derfor har vi lavet denne aftale, fordi fødevareBanken er en organisation som kan løfte opgaven og sørge for, at de råvarer, som måtte blive tilovers, kommer hen, hvor der er mest brug for dem, og at det foregår fødevaresikkert, fortæller talsmand for NorthSide, John Fogde.

 

FødevareBanken er Danmarks største organisation mod madspild, som årligt indsamler frisk overskudsmad svarende til ca. en million måltider til sociale og velgørende organisationer, som hjælper blandt andet hjemløse, stofmisbrugere, krise- og voldsramte familier. Her glæder man sig meget over samarbejdet af flere grunde.

 

- Det sender et utroligt stærkt signal, at en stor aktør som NorthSide går så fuldt ind i kampen mod madspild. Det kan få andre til at tage problemet lige så seriøst. Samtidig kan det betyde, at vi kan bringe endnu flere overskudsvarer ud, som kan blive til tusindvis måltider til dem, der trænger mest. Der er faktisk mange i Danmark, som kæmper med at få ordentlig mad på bordet, fortæller presseansvarlig i fødevareBanken, Jesper Ingemann. 

 

Fakta

-       NorthSide serverer på tre dage mere end 200.000 måltider

-       Der findes 38 madboder og stader i festivaldagene

-       NorthSide vandt sidste år en A Greener Festival Award og var tidligere i år nomineret til en Green Operations Award.

-       fødevareBanken indsamler over 400 tons friske overskudsvarer om året

-       fødevareBanken er en frivilligbaseret forening med 150 frivillige på landsplan

-       fødevareBanken er i 2013-2017 støttet økonomisk af Velux Fonden.

-       fødevareBanken samarbejder med blandt andet Arla, Dansk Supermarked og Aarstiderne, samt større begivenheder som Foodexpo, DHL Stafetten, Copenhagen Marathon og Kødbyens Mad og Marked


Flere nyheder...


European Federation of Foodbanks

© fødevareBanken 2015

|

Birkedommervej 31 - 2. sal, 2400  København NV

|

(+45) 31 21 00 29

|

info@foedevarebanken.dk | Sitemap

Design by Robert Gutkekontrolrapport