uddelte måltider

Vil du også blive samarbejdspartner med fødevareBanken?

Samarbejdspartnere

KraftSocial- og integrationsministeriet A FrostnemligincoMetroLauritzenFrugt.dkBonduelleRoskilde FestivalKelloggs

STOP MADSPILD. GIV MÅLTIDER TIL 46 UDSATTE. STØT MED 200 KR.

Har du lyst til at gøre en forskel for folk, der lever med madfattigdom? Og har du lyst til at hjælpe os med at reducere den danske fødevareindustris store mængde madspild? Du kan gøre en forskel ved at støtte fødevareBanken. For bare 200 kr. kan vi sætte 46 måltider mad på bordet for udsatte borgere. Donationen er fradragsberettiget!

 

 

DONER 200 KR. HER  

 

Tak for din støtte!

Google+

doner eller modtag fødevare

Seneste Nyheder

05. Jun 2015

Nyt samarbejde med NorthSide: vil donere alle overskudsvarer til fødevareBanken

 Det skal være slut med madspild på Aarhus største musikfestival. NorthSide og fødevareBanken vil sammen bekæmpe madspild på årets festival og lade maden komme blandt andet hjemløse, psykisk sårbare og kriseramte familier til gode.

 

NorthSide, der har vundet internationale priser for sin indsats som miljørigtig festival, tager i år endnu et ambitiøst skridt for at styrke festivalens grønne og bæredygtige profil. Festivalen indgår i år et samarbejde med fødevareBanken om at donere overskudsvarer fra festivalen til  organisationen.

 

FødevareBanken er Danmarks største organisation mod madspild og deres mange frivillige vil i løbet af alle festivalens tre dage besøge de mange madboder og sørge for at de madvarer, der måtte være i overskud bliver samlet ind frem for at ende i skraldespanden. 

 

- For os er det vigtigt, at være en grøn festival på alle måder, og madspild er bestemt et område, vi har stort fokus på. Derfor har vi lavet denne aftale, fordi fødevareBanken er en organisation som kan løfte opgaven og sørge for, at de råvarer, som måtte blive tilovers, kommer hen, hvor der er mest brug for dem, og at det foregår fødevaresikkert, fortæller talsmand for NorthSide, John Fogde.

 

FødevareBanken er Danmarks største organisation mod madspild, som årligt indsamler frisk overskudsmad svarende til ca. en million måltider til sociale og velgørende organisationer, som hjælper blandt andet hjemløse, stofmisbrugere, krise- og voldsramte familier. Her glæder man sig meget over samarbejdet af flere grunde.

 

- Det sender et utroligt stærkt signal, at en stor aktør som NorthSide går så fuldt ind i kampen mod madspild. Det kan få andre til at tage problemet lige så seriøst. Samtidig kan det betyde, at vi kan bringe endnu flere overskudsvarer ud, som kan blive til tusindvis måltider til dem, der trænger mest. Der er faktisk mange i Danmark, som kæmper med at få ordentlig mad på bordet, fortæller presseansvarlig i fødevareBanken, Jesper Ingemann. 

 

Fakta

-       NorthSide serverer på tre dage mere end 200.000 måltider

-       Der findes 38 madboder og stader i festivaldagene

-       NorthSide vandt sidste år en A Greener Festival Award og var tidligere i år nomineret til en Green Operations Award.

-       fødevareBanken indsamler over 400 tons friske overskudsvarer om året

-       fødevareBanken er en frivilligbaseret forening med 150 frivillige på landsplan

-       fødevareBanken er i 2013-2017 støttet økonomisk af Velux Fonden.

-       fødevareBanken samarbejder med blandt andet Arla, Dansk Supermarked og Aarstiderne, samt større begivenheder som Foodexpo, DHL Stafetten, Copenhagen Marathon og Kødbyens Mad og Marked

04. Jun 2015

Vi søger en skarp kommunikationspraktikant til efteråret 2015

Kan du svinge pennen som Redzepi svinger køkkenkniven? Har du sans for de historier, der flytter folks følelser? Og vil du bruge disse evner til at bekæmpe Danmarks enorme madspild og sikre udsatte bedre mad? Så er det måske dig vi mangler i fødevareBanken.

 

Vi søger en ambitiøs og dygtig kommunikationspraktikant, der har lyst til at få erfaring med at arbejde i NGO-verdenen. Du bliver en holdspiller i en lille organisation i rivende udvikling med fødevarer, social lighed og bæredygtighed som centrale omdrejningspunkter.

 

Det forventer vi af dig

  • Du er i gang med en kommunikationsfaglig uddannelse, fx retorik, kommunikation, journalistik eller markedsføring.
  • Din kommunikative faglighed er i top, og du er dedikeret.
  • Du skriver godt og fejlfrit – og meget gerne kreativt og idérigt.
  • Du er nysgerrig, ikke bange for at spørge og har næse for research og relevant indhold.
  • Du er arbejdsom og tager ansvar for de opgaver, du får stillet.
  • Du opsøger selv opgaver og dine kollegaers indspark, når opgaverne skal løses.
  • Du er med til at hjælpe med lavpraktiske opgaver, som er en naturlig del af arbejdet for alle i organisationen.

 

Det kan vi tilbyde
Du bliver en del af en NGO, som arbejder socialt og bæredygtigt med overskudsmad. Du bliver også en vigtig del af et engageret team, hvor din indsats tæller, og hvor du er med til at gøre en forskel for udsatte borgere og for klimaet Du får konkret erfaring med at mobilisere og påvirke vores interessenter og offentlighed til at gøre en forskel via en række kommunikationskanaler og –værktøjer og så får du også indblik i strategisk kommunikation og agenda setting.

 

Vi har forståelse for, at praktikken er din mulighed for at få praktisk arbejdserfaring, mens du stadig er under uddannelse, og at praktikken tilpasses dit studie. 

 

Praktisk info
Praktikken er ulønnet. Arbejdstiden vil ligge på 37 timer om ugen, men er fleksibel. Praktik-forløbet ligger i efterårssemesteret 2015. Forventet start i august, men dette kan tilpasses din individuelle studieplan. Ansættelsesperioden er minimum tre måneder, men gerne seks måneder.

 

Ansøgningsfrist
Har du lyst til at være med til at gøre en grøn og social forskel, så send ansøgning og CV inden fredag den 28. juni kl. 12.00 til Jesper Ingemann, jesper.ingemann@foedevarebanken.dk.  Samtaler afholdes løbende. Har du spørgsmål, så er du velkommen til at ringe til Jesper på tlf. 60 11 16 37.

22. May 2015

Det går alt for langsomt med at bekæmpe vores enorme fødevarespild

 

Fødevarespildet i Danmark er et kæmpe samfundsproblem. Der er blevet gjort meget i Danmark de seneste år, men der kan fortsat gøres meget. Der er stadig barrierer i lovgivningen så som momsregler, som gør det meget dyrt og besværligt for fødevarevirksomheder at give det til fødevarebanker frem for bare at smide det ud. Det synes vi, er meget ærgerligt.

 

Branchen vil rigtig gerne problemet til livs. Det mærker vi på de mange fødevaredonorer, som vi samarbejder med. I dag lader det til, at reglerne giver økonomisk incitament til at smide mad ud i stedet for at donere det. Vi synes, det er vigtigt at politikerne gør det lettere at donere til fødevarebanker frem for at smide det ud.

 

Vi tror ikke, man kommer madspild til livs ved at forbyde supermarkeder at smide ud. Der er madspild hele vejen fra jord til bord. For eksempel skal vi passe på ikke lovgivningsmæssigt at tvinge spildet fra et led i kæden til et andet f.eks. fra en masse supermarkeder til en velgørenhedsinstitution, som så alligevel ender med at smide det ud.


Flere nyheder...


European Federation of Foodbanks

© fødevareBanken 2015

|

Birkedommervej 31 - 2. sal, 2400  København NV

|

(+45) 31 21 00 29

|

info@foedevarebanken.dk | Sitemap

Design by Robert Gutkekontrolrapport