uddelte måltider

Vil du også blive samarbejdspartner med fødevareBanken?

Samarbejdspartnere

KraftSocial- og integrationsministeriet A FrostnemligincoMetroLauritzenFrugt.dkBonduelleRoskilde FestivalKelloggs

fra madspild til måltid

BLIV STØTTEMEDLEM ELLER GIV ET BIDRAG! 

 

 

Bliv støttemedlem eller giv et bidrag, og få et gavekort på 100 kr. til nemlig.com

 

fødevareBanken har nu indsamlet 134 støttemedlemmer. Tusind tak! Men for at SKAT godkender os som en rigtig humanitær forening, skal vi bruge 300 støttemedlemmer og 100 personer, der har lyst til at donere 200 kr. eller mere.

Derfor giver vi et gavekort på 100 kr. nemlig.com til alle, der bliver støttemedlem eller giver et bidrag på minimum 200 kr. Skriv til hanne.hjorth@foedevarebanken.dk efter tilmelding for at få tilsendt gavekortet.


Bliv støttemedlem her

Giv et bidrag

 

Tak for din støtte!

 

 

Google+

doner eller modtag fødevare

Seneste Nyheder

02. Sep 2014

Ny butik på vej med overskudsmad

Ligesom Folkekirkens Nødhjælp var pioner på genbrugsområdet, vil organisationen nu sammen med fødevareBanken gå aktivt ind i kampen mod madspild med en butik, der vil sælge overskudsmad til en billig pris.

 


Hvert år må fødevareindustrien og butikkerne tilsammen smide 303.000 ton mad ud, fordi varerne har passeret mindst-holdbar-til datoen, er forkert mærkede eller i beskadiget emballage.

For at modarbejde det store madspild vil Folkekirkens Nødhjælp i samarbejde med fødevareBanken og Dansk Supermarked (Netto, Føtex, Bilka og Salling) forsøge at etablere en butik med overskudsmad. 

Butikken får navnet ReFood, og den åbner efter planen på Nørrebro i begyndelsen af 2015. Butikken vil både være for de, der vil handle på grund af lave priser og for de, der bare er imod spild af mad. Overskuddet fra butikken vil gå til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med at bekæmpe sult i nogle af verdens fattigste lande.

Varerne vil blive solgt ca. 50-70 procent billigere end i almindelige supermarkeder, og varesortimentet bliver blandt andet brød, frugt og grøntsager, mejeriprodukter og udvalgte kolonialvarer. Kød og kødpålæg vil i første omgang ikke blive solgt i butikken.

”Vi synes, at ReFood er en fantastisk ide! Der er et direkte link mellem vores arbejde med at bekæmpe sult i verdens fattigste lande og bekæmpelse af madspild i Danmark. Med ReFood kan vi både bekæmpe madspild herhjemme og skabe et overskud til arbejdet blandt mennesker, der sulter”, siger Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Dansk Supermarked, som allerede arbejder for at mindske spild af mad, vil gerne donere overskudsmad til butikken:

”I Dansk Supermarked har vi hele tiden fokus på madspild. Hvis et koncept som Refood kan etableres, så er det en win-win: Vi gør noget for at mindske madspild, vi støtter Folkekirkens Nødhjælp i deres internationale arbejde, og vi hjælper fødevareBanken. Men der er nogle tekniske udfordringer med for eksempel moms og fødevareregler, hvor vi har brug for en politisk afklaring for at komme videre”, siger Helene Regnell, CSR-chef i Dansk Supermarked.

FødevareBanken skal stå for distribution af maden til den planlagte nye butik. FødevareBanken er en non-profit organisation, som i forvejen modtager og fordeler overskudsmad til organisationer, der hjælper socialt udsatte.

”Der er meget mere overskudsmad, end vores nuværende modtagere kan aftage, så hvis vores fødevaredonorer er med på det, er en butik med overskudsmad en rigtig fin ide, fordi vi kan nå grupper, som ikke kommer på eksempelvis væresteder”, siger fødevareBankens direktør Karen Inger Thorsen.

Hvis konceptet er rentabelt og bæredygtigt, vil Folkekirkens Nødhjælp åbne flere butikker landet over, fordi ideen er så oplagt for en organisation, der har bekæmpelse af sult som kernesag.

Initiativtagerne ser gerne samarbejder med en bred kreds af aktører på madspilds- og fødevareområdet.

15. Aug 2014

fødevareBanken og BRFkredit nomineret til Frivillighedens Dag 2014 i kategorien Årets Partnerskab

Frivillighedens Dag 2014 som arrangeres af Københavns Kommune, har nomineret fødevareBanken og BRFkredit i kategorien ”Årets Partnerskab. Frivillighedens Dag, der i år er den 26. september, hylder borgere og organisationer, som yder en stor frivillig indsats.

 

 

Den 11. august blev de nominerede til Frivillighedens Dag 2014 offentliggjort. Her er fødevareBanken og BRFkredit nomineret i kategorien ”Årets Partnerskab”. Du kan se nomineringsvideoen her. Det er borgerne, der ved online afstemning afgør, hvem af de nome der løber med æren, og man kan stemme frem til 15. september på frivillighedensdag.dk.

 

Hver dag bringer fødevareBankens frivillige frisk overskudsmad fra fødevarebranchen ud til sociale organisationer i København, der hjælper udsatte borgere. Samtidig samarbejder organisationen med en række virksomheder for at hele tiden at udvikle sig og blive bedre. Et sådan samarbejde har fødevareBanken med BRFkredit. Den store finansvirksomhed hjælper bl.a. med HR, budgetlægning, jura og erhvervsrelationer.

 

”Vi er meget afhængige af vores frivilliges store engagement, så vi er meget stolte af nomineringen. Vores samarbejde med BRFkredit giver os i fødevareBanken professionel hjælp til en lang række administrative opgaver, som er vigtige for os som organisation, men som en stor virksomhed er meget bedre til at løse. Og det gør os endnu bedre til at få frisk overskudsmad ud, hvor den gør gavn.”, siger Karen Inger Thorsen, direktør i fødevareBanken.

 

”BRFkredits samarbejde med fødevareBanken er et super eksempel på, hvordan en ordinær virksomhed og en social-økonomisk, frivilligbaseret organisation kan samarbejde. Begge parter yder og får brugbare erfaringer, som kan omsættes til ressourcer internt i deres egne organisationer. Og det vigtigste resultat af det hele er, at mange grupper af udsatte borgere får et gratis måltid mad”, fortæller CSR-chef i BRFkredit Lene Hjorth.

 

Læs mere på frivillighedensdag.dk

04. Aug 2014

Portræt af en modtagerorganisation: Alexandrakollegiet - hjælp til uddannelse og familieliv for unge, enlige mødre

 

Portræt af en modtagerorganisation:

Ved du hvem fødevareBanken deler mad ud til? Vi bringer her det første af en række miniportrætter af vores modtagerorganisationer og deres daglige arbejde for at hjælpe vores medborgere. Serien starter med Alexandrakollegiet - et kollegium for unge, enlige mødre. 

 

Ung, enlig mor og en skrøbelig social situation. For mange unge kvinder kan det betyde ingen uddannelse og endnu sværere sociale kår for mor og barn. På Alexandrakollegiet hjælper man de unge mødre til både uddannelse, et trygt familieliv og en god start på voksentilværelsen.

 

Ifølge forstander Helen Gregory er unge mødre en underprioriteret gruppe, når det kommer til uddannelse. Unge mødre er en af de grupper, hvor færrest videreuddanner sig efter en ungdomsuddannelse. Kun 22 % gennemfører en videregående uddannelse. Til sammenligning har de indsatte i Danmarks fængsler bedre tal og får mere offentlig støtte til at uddanne sig. Derfor er der brug for steder som Alexandrakollegiet. Her tilbyder man tag over hovedet og hjælp i hverdagen for 11 mødre mellem 15-25 og deres børn. Kollegiet har en uddannelseskonsulent og en familiekonsulent ansat til at hjælpe med at strukturere hverdagen og studielivet. Målene er to: At mødrene skal gennemføre deres uddannelse, og at der bliver skabt en hverdag med overskud og livsglæde.

 

En af årsagerne til den manglende politiske prioritering kan være den fremstilling unge mødre får i medierne: ”Vi bander ofte Tv-programmet ”Unge mødre” langt væk. Det fremstiller mødrene som nogen der ikke kan eller vil noget. Vi oplever dog noget helt andet. Dem der kommer hos os er faktisk ambitiøse og vil gerne opnå noget i deres liv” siger Helen Gregory.

 

Madpakker og fællesspisning

Kollegiet består af 11 værelser, et stort og rummeligt køkken, et legerum og en stor gårdhave.
Fællespisning er en vigtig del af stedets aktiviteter og noget, både mødre, børn, frivillige og personale kan samles om i en god og afslappet stemning. Op til de større fællesspisninger forsamles både forstander, frivillige og praktikanter og de mødre, der har lyst til at hjælpe til. I hverdagen er det mødrene selv, der laver maden. Både til fællesspisningen og i hverdagene bliver der brugt råvarer leveret af fødevareBanken. Det særlige ved ordningen med fødevareBanken er, at man aldrig ved hvilke varer, der er ombord, når bilen kommer på sit ugentlige besøg. ”Det er udfordrende, når maden skal laves ud fra råvarer, man ikke selv har købt. Det kræver kreativitet og gå-på-mod. Man kan ikke bare lave, hvad man plejer, og det er der god læring i. Men vi hjælper naturligvis i processen”, siger forstanderinde Helen Gregory. Alexandrakollegiet har stort fokus på god og sund mad.  Kollegiet har i flere omgange haft unge frivillige fra højskolen Madakademiet Suhrs, der ligger i indre København. De har hjulpet med lækre madpakker til børnene og med nemme opskrifter til, hvordan man f.eks. laver kylling. ”God og varieret mad er utroligt vigtigt både for ungerne, og for at mødrene kan koncentrere sig om deres uddannelse. Derfor har maden fra fødevareBanken fungeret virkeligt godt.  Den sikrer en variation. Og med hjælp fra personalet og fra vores frivillige tør mødrene i højere grad kaste sig ud i nye retter i køkkenet”, beretter Helen, mens hun viser rundt på stedet.

 

Succeskriteriet er en uddannelse

Det altoverskyggende formål for Alexandrakollegiet har fra starten været at støtte de unge mødre i deres uddannelse.  Kollegiet har nu 11 års erfaring med netop dette og en meget flot succesrate. Hele 83 % af beboerne færdiggør deres uddannelse. En af de vigtigste faktorer her er sammenholdet på kollegiet. Det får ved man at hente hinandens børn, ved at hygge sammen i gårdhaven og omkring spisebordet.
Men naturligvis også ved at mødrene har ambitionerne i orden og samtidig muligheden for at trække på kollegiets personale.


www.alexandrakollegiet.dk 


Flere nyheder...


European Federation of Foodbanks

© fødevareBanken 2014

|

Birkedommervej 31 - 2. sal, 2400  København NV

|

(+45) 31 21 00 29

|

info@foedevarebanken.dk | Sitemap

Design by Robert Gutke



kontrolrapport